Preiļu un Krāslavas novadu jaunieši papildina Zemessardzes rindas

foto Zemessardze
foto Zemessardze

Šodien, 15.martā, Zemessardzes 35.Nodrošinājuma bataljona štābā Preiļu novada Litavniekos notiks zvēresta došanas ceremonija, kad zemessargu kandidāti - 14 Preiļu, Krāslavas, Rudzātu jaunieši, dos zemessarga zvērestu un tiks uzņemti Zemessardzē. 

Pirms zvēresta došanas zemessargu kandidāti apguva ierindas mācību, kā arī guva ieskatu militārajā likumdošanā. Uzreiz pēc zvēresta jaunajiem zemessargiem notiks teorētiskā un praktiskā ieroču apmācība.

Zemessardzes 35.Nodrošinājuma bataljons ir viens 2.Zemessardzes novada specializētajiem bataljoniem, tajā dien vairāk kā 400 zemessargi. Pērn bataljona rindas papildināja 20 jaunie zemessargi. Bataljona atbildības teritorijā ir Preiļu, Riebiņu, Līvānu, Vārkavas, Aglonas, Dagdas un Krāslavas novadi.

Apmācību laikā zemessargi apgūst nepieciešamās militārās pamatzināšanas lauka kaujas iemaņās (formācijas, darbība uzbrukumā un aizsardzībā, slēpņu un pret slēpņu taktika u.c.), kaujas šaušanu, pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas prasmi, militāro topogrāfiju, ierindas un sakaru mācības. Atbilstoši bataljona specifikai – nodrošinājuma veikšana citām vienībām (apgādes bāžu un punktu izvēršana un apsardze), apgādes ceļu un rajonu izlūkošana, apgādes konvoja apsardze, speciālistu – pavāru, pārziņu, mehāniķu apmācība. Bataljona apmācības notiek poligonā „Badelkā”.
 


Написать комментарий