Nolans: mačs pret Krieviju sevī nes lielu mācību

foto fotomonitor.ru
foto fotomonitor.ru

Katrs mačs pret tik augsta līmeņa komandu kā Krievija sevī nes lielu mācību, kas norāda uz vienības vājajām pusēm, uzskata Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Kā ziņots, Latvijas hokeja valstsvienība Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra spēlē piektdien savā laukumā saspringtā cīņā ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) zaudēja Krievijas valstsvienībai, ar kuru šī gada pasaules čempionātā gaidāma pirmā apakšgrupas spēle.

"Protams, spēle pret Krieviju sevī nes lielu mācību. Mums jāmācās cīnīties nevis tikai desmit minūtes, kā tas bija sākumā, bet gan visas 60," pēc cīņas izteicās Nolans. "Mēs ļoti labi redzējām, pie kā mums jāstrādā. Tādu lietu ir ļoti daudz. Cerams, ka līdz čempionātam tās izlabosim."

Nolans īpaši izcēla jaunā uzbrucēja Mika Indraša spēli, kurš maču aizvadīja pirmajā uzbrucēju virknējumā ar Miķeli Rēdlihu un Jāni Spruktu.

"Pirmajā maiņā Indrašis iejutās ļoti labi. Viņam bija pāris iespējas gūt vārtus. Tomēr pagaidām viņam mazliet pietrūkst pieredzes. Tiesa, par cīņas spāru neko nevar viņam pārmest," piebilda Nolans.

Arī Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs izteicās, ka šis mačs devis komandai vielu pārdomām par savām vājajām pusēm.

"Kopumā spēle nebija slikta, ņemot vērā, ka puse komandas vairāk nekā mēnesi bija bez spēļu prakses. Labi redzējām, pie kā mums jāpiestrādā. Latvijas izlase parādīja mūsu vājās vietas, kas mums tuvākajā laikā ir jālabo," izteicās treneris.

Sestdien abas komandas spēkosies atkārtoti.

Abas komandas spēles aizvada EHC turnīra ietvaros, kura šī gada kopvērtējumā Krievija ar desmit punktiem ieņem piekto vietu, bet Latvija tikusi pie septiņiem punktiem un atrodas sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010.gada ranga. Divām komandām, kurām divu gadu kopvērtējumā būs vismazāk punktu šajos mačos, nākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs, tomēr netiek izslēgts, ka izspēles kārtība tiks mainīta.

Šogad pasaules čempionāts risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Vāciju, Norvēģiju, Dāniju un Itāliju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.


Написать комментарий