Suņus ar mikroshēmu šogad datubāzē var reģistrēt bez maksas 4

foto pravmir.ru
foto pravmir.ru

Ministru kabineta 21.06.2011. noteikumos Nr.491 "Mājas (istabas) dzīvnieku pateikts, ka datubāzē:

• reģistrē suņus, kam implantēta mikroshēma,
• var reģistrēt kaķus un mājas (istabas) seskus, kam implantēta mikroshēma.

Un noteikumos arī skaidri pateikts, ka suņa īpašnieks (juridiskai personai - pilnvarota persona) nodrošina, lai sunim tiktu implantēta mikroshēma un tas tiktu reģistrēts datubāzē līdz sešu mēnešu vecuma sasniegšanai. Bet noteikumu noslēguma jautājumi nosaka, ka obligātai reģistrēšanai pakļauti tikai tie suņi, kas piedalās izstādēs vai tiek izvesti ārpus valsts. Pārējo suņu reģistrācija datubāzē nav obligāta līdz 2016.gada 1.jūlijam.

Vienlaikus 2011.gada 22.februārī pieņemtie noteikumi Nr.156 "Noteikumi par valsts aģentūras "Lauksaimniecības datu centrs" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi" noteic, ka samaksu par suņa reģistrāciju datubāzē nepiemēro, ja suns ir jaunāks par sešiem mēnešiem, kā arī samaksu līdz 2012.gada 1.jūlijam nepiemēro suņiem, kas dzimuši pirms 2011.gada 1.jūlija.

Bez maksas var reģistrēt "čipētos" kucēnus, kas jaunāki par sešiem mēnešiem. Šis pats nosacījums par bezmaksas reģistrāciju, neatkarīgi no suņa šķirnes un vecuma, attiecas uz suņiem, kas dzimuši pirms 2011.gada 1.jūlija, bet ar vienu nosacījumu - ja dzīvnieks ir "čipēts".

Dzīvnieku reģistrācijas maksa (Ls 5,00) un arī maksa par mājas (istabas) dzīvnieka īpašnieka maiņu (Ls 3,50) stāsies spēkā tikai 2013.gada 1.janvārī. Tas nozīmē, ka visa šā gada laikā īpašnieki savus suņus var reģistrēt bez maksas.

Ludzas pilsētā reģistrāciju veic divas veterinārās klīnikas - SIA „Vetoria" (Ludza, Baznīcas iela 42) un SIA „Lioveta" (Ludza, 1.maija iela 9). MK notiekami nosaka, ka reģistrāciju veic praktizējošie vetārsti, taču par konkrēta ārsta darbību var uzzināt, sazinoties ar ārstu.
Nelaidīsim garām izdevību un reģistrēsim savus mājdzīvniekus!

21.04.2012 , 13:45

ludzaspils.lv


Написать комментарий

Vairāk pēc robotu reģistrācijas :)

Šausmas... lai viņi paši sev implantē mikroshēmas!

Un tālvadības pulti pievienot ...

Anonīms: Un tālvadības pulti pievienot ...

O, tas būtu interesanti :)

Написать комментарий