'Rīgas filmu fonds' jaunajam filmu projektu konkursam atvēlēs 200 000 latu

foto stock.xchng
foto stock.xchng

Rīgas dome, turpinot 2010.gadā sākto līdzfinansējuma programmu "Rīgas filmu fonds", drīzumā izsludinās jaunu projektu konkursu, kam atvēlēs 200 000 latus, šodien žurnālistiem atklāja Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR).

Pieteikšanās līdzfinansējuma saņemšanai ilgs līdz jūnija sākumam.

Radzevičs minēja, ka "Rīgas filmu fonds" ir programma, kas veicina pašu uzņēmējdarbību un ārvalstu investīciju ienākšanu. Pēc viņa teiktā, līdz šim finansētie projekti ir pierādījuši, ka Latvijas producenti ir līdzvērtīgi partneri un var kļūt par līdzautoriem ārvalstu režisoru veidotām filmām Latvijā.

Nacionālā kino centra vadītājas vietnieks filmu ražošanas jautājumos Uldis Dimiševskis vēstīja, ka "Rīgas filmu fondā" 10% ir valsts nauda un šis fonds ir izveidojies kā veiksmīgs tandēms ar Nacionālā Kino centra konkursiem. Piemērs fonda un centra sadarbībai ir režisora Sergeja Lozņicas spēlfilma "Miglā", kuras uzņemšanai finansējums vispirms tika piešķirts no "Rīgas filmu fonda", bet pēc tam no Nacionālā kino centra.

Filmu studijas "Rija" producents Vilnis Kalnaellis uzsvēra, ka Latvijas kino speciālisti ir pierādījuši savas spējas jau vairākās kopražojumā tapušās filmās, tādēļ nākotnē ir nepieciešams domāt, kā finansiāli atbalstīti kopražojuma projektus.

Līdzfinansējuma programmā "Rīgas filmu fonds" konkursa uzvarētājiem atmaksā līdz 20% no ārzemju filmu uzņemšanas laikā iztērētās naudas Rīgā, atkarībā no tā cik daudz Rīga tiek atspoguļota kā filmas norises un uzņemšanas vieta, kā arī tiek ņemts vērā, vai filmēšanas procesā tiek nodarbināti Latvijas aktieri un pakalpojumu sniegšanai piesaistīti uzņēmumi.

Dimiševskis minēja, ka pie labiem ekonomiskiem apstākļiem tāda līdzfinansējuma programma kā "Rīgas filmu fonds" varētu strādāt jau nacionālā mērogā. Patlaban iecerēts, ka 2013.gada janvārī Latvijā varētu tikt īstenots nacionāla mēroga kopražojumam paredzēts līdzfinansējuma konkurss, kur konkursa uzvarētājiem atmaksātu līdz 25% no ārzemju filmu uzņemšanas laikā iztērētās naudas Latvijā.


Написать комментарий