Daugavpilī kārtējais ieslodzītais iesūdz cietumu šobrīd par blaktīm kamerā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļas ieslodzītais Igors Makovskis vēlas no Ieslodzījuma vietu pārvaldes Ls 1000 par konstatētām blaktīm, kā arī tiesājas par citām nepilnībām: Rēzeknes administratīvajā rajona tiesā tikai 24.aprīlī vien paredzētas trīs sēdes, 10.00 (blaktis, Ls 1000), 11.30 (nepareizais uzturs, Ls 500) un 14.00 (uzturs, Ls 1000).

Civilprasībā par blaktīm ieslodzītajam ir attiecīgā sanitāra dienesta slēdziens, kas konstatē šo kukaiņu esamību kamerā.

Divas pārējas prasības, kas tiek izskatītas šajā dienā, ir par nepareizo uzturu.

Proti, Daugavgrīvas cietuma Daugavpils nodaļā olu vietā ieslodzītajos cienā ar sauso pienu, kas nav pareizi, jo pēc attiecīgiem noteikumiem olu vietā var aizvietot tikai ar olu pulveri, nevis ar piena pulveri.

Otrā prasība ir par to, ka ieslodzītajam pienākas pēc normatīviem 80 grami gaļas ēdināšanas reizē. Tomēr apstrīdējama kārtība ir tā, ka katram notiesātajam netiek strikti izdalīti tieši 80 grami gaļas, jo neviens tās gaļas daudzumu nemērī, bet attiecīgais cietuma darbinieks izdala gaļu ar smeļamo kausu kā kuram pagadās.

Igoram Makovskim šīs prasības nav vienīgas pret Ieslodzījuma vietu pārvaldi, jo 7.maijā tā pati tiesa divās sēdēs izskatīs viņa kārtējās prasības par necilvēciskiem apstākļiem cietumā par Ls 1000 un par Ls 5000.

Bet tās notiks vēlāk. Iesākumam otrdien, 24.aprīlī, nozīmētas pirmās trīs tiesas sēdes Rēzeknes administratīvajā rajona tiesā.

21.04.2012 , 20:45

garaspeks.lv , GOROD


Написать комментарий