«Karandaša» nodošanas termiņš jau atkal pagarināts

foto publika.lv
foto publika.lv

Kārtējo reizi ir pagarināts Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra būvdarbu nodošanas termiņš. Pēdējās izmaiņas paredzēja pabeigt celtniecības darbus šī mēneša beigās – 30. aprīlī, tomēr arī šoreiz laikā objektu nodot neizdosies, līdz ar to KARANDAŠA nodošanas termiņš tiek pārcelts uz jūnija pašām beigām.

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes teritoriju plānotāja - projektu vadītāja Ilona Igovena stāsta: „Tuvojas nobeigumam būvdarbi objektā „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs”, taču aizvien vēl atklājas dažādas nepilnības būvprojektā. Būvniecības procesā iesaistītie speciālisti operatīvi risina neskaidros jautājumus, apzina nepieciešamos papildus veicamos darbus un finansu līdzekļus. Tomēr raitu būvdarbu turpināšanu bremzē normatīvo aktu regulējumi, kas nosaka, ka ir jāveic iepirkumu procedūras, lai iepirktu darbus, kas nebija paredzēti projektā, bet bez kuriem nav iespējams ēku nodot ekspluatācijā. Tā 20.04.2012. tika izsludināts iepirkums „Neparedzētie būvniecības darbi Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra – jauniešu, bērnu interešu izglītības centra, radošo industriju un restaurācijas darbnīcu būvniecība, Rēzeknē”, kur iepērkamie darbi ir drenāžas izbūve pie galvenās ieejas, terašu grīdu slīpumu izbūve, apkures lūkas grīdās, evakuācijas kāpnes no ceturtā stāva, margas pa teritoriju ēkas ārpusē, trūkstošie tāfeles apjomi, bruģis ielas izbūvei. Piedāvājumi minēto darbu veikšanai jāiesniedz 03.05.2012., bet iepirktos darbus plānots pabeigt 7 nedēļās pēc līguma noslēgšanas.”

Vēl aprīļa beigās tiek plānots izsludināt atklātu konkursu, kur nepieciešams iepirkt papildus darbus ceļa gultnes izbūvei, palodzes visai ēkai, papildus datu tīklu izbūvi, torņu fasādes apdares materiālu. Piedāvājumu iesniegšanas termiņš, atbilstoši normatīvajiem aktiem, plānojas maija pašās beigās, bet būvdarbu izpildi plānots paveikt mēneša laikā pēc līguma noslēgšanas.

„Līdz ar to objekta „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra – jauniešu, bērnu interešu izglītības centra, radošo industriju un restaurācijas darbnīcu būvniecība” nodošanas termiņš tiek pārcelts uz jūnija pašām beigām”, piebilst I. Igovena.

Šobrīd, paralēli būvdarbiem, notiek darbs arī pie centra saturiskā piepildījuma. Tiek risināti dažādi jautājumi, piemēram, izglītības programmu paplašināšana, nepieciešamā aprīkojuma iegāde, apsaimniekošanas jautājumi, kā arī tiek apspriests objekta atklāšanas pasākums.

Paralēli jautājumam par objekta būvniecības procesu, mums radās dažādi papildus jautājumi, ko vēlējāmies uzdot pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” vadītājai Jevgenijai Kuščai. Diemžēl tikties ar mums Kuščas kundze atteicās, tāpēc aktuālākos jautājumus uzdevām rakstiski (30.03.2012.). Atbildes saņēmām 11. aprīlī.

 - Lūdzam komentēt sekojošu informāciju, kas nonākusi mūsu redakcijā: «Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs» būvniecības laikā strādnieki (kāda daļa) tiek nodarbināti neoficiāli - darba alga oficiāli tiek noteikta minimāla, bet piemaksāts tiekot aploksnēs, turklāt arī nesavlaicīgi. Gadījumā, ja noraidāt šo informāciju, lūdzam paskaidrot vai strādnieku atalgojuma process tiek kaut kā kontrolēts, ja, jā, tad kādā viedā?

- J. Kušča: Par projektu «Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra – jauniešu, bērnu interešu izglītības centra, radošo industriju un restaurācijas darbnīcu» būvniecību un darba attiecībām ar strādniekiem atbild SIA «Re&Re».

- Ir ziņas, ka celtniecības objekta apakšējie stāvi jau ir applūduši. Kā mūs informēja projekta vadītāja, esot izdarīts viss, lai tas nenotiktu, proti, ir izbūvētas lietus ūdens drenāžas sistēmas un ir uzstādīta sūkņu stacija. Acīmredzot tas nav līdzējis, kā plānojat turpmāk risināt šo problēmu, jo objekts atrodas upes krastā un pavasarī pastāv applūšanas draudi?

- J. Kušča: Manā rīcībā nav informācijas par apakšējo stāvu applūšanu.

- Un vēl viens svarīgs jautājums: mūsu rīcībā ir informācija, ka jau tagad betona konstrukcijās ir defekti (piemēram, plaisas u.c.). Vai objekts pēc nodošanas ekspluatācijā neapdraudēs centra apmeklētāju veselību un drošību?

- J. Kušča: Tādu konstruktīvo plaisu, kas apdraudētu ēkas noturību, nav.

- Un pēdējais jautājums: Projekta vadītāja mūs informēja, ka objekts durvis apmeklētājiem varētu vērt š.g. 30. aprīlī. Vai Jūs plānojat (ja, jā, tad kad) organizēt prezentācijas pasākumu pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, kura laikā iepazīstinātu ar jaunā objekta darbību klātienē?

- J. Kušča: Prezentācijas pasākumu pilsētas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem plānots organizēt pēc objekta būvdarbu pabeigšanas un teritorijas labiekārtošanas. 


Написать комментарий