Antifašistiskā solidaritāte Dubrovina parkā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar plkst.21:00 notika sarkanu neļķu uzlikšana un sveču dedzināšana pie Mūžīgās uguns Dubrovina parkā. Akcija norisinājās kustības „Pasaule bez nacisma” noteiktās Cīņas ar fašismu un kolaboracionismu starptautiskās dienas ietvaros.

Pasākuma organizētāji – Jurijs Zaicevs, Valērijs Osčenkovs, Nikolajs Harlamovs un Irina Boļšakova – uzstājoties, atzīmēja, ka pasākums ir solidaritātes akcija ar Maskavas, Tallinas, Viļņas, Valkas un Jūrmalas antifašistiskajām organizācijām. Pēc neilgajām runām, tika pasludināts klusuma brīdis. 

Jāatgādina, ka iniciatori 26.aprīlī rīkotajā Cīņas ar fašismu un kolaboracionismu starptautiskajā dienā saskata vēsturisko paraleli – šajā dienā pirms 75 gadiem – 1937.gada 26.aprīlī – vācu leģions „Kondors” iznīcināja spaņu pilsētu Genriku, tādā veidā uzsākot kara noziegumus pret nevainīgajiem iedzīvotājiem. Pirms pieciem gadiem, 2007.gada 26.aprīlī, Igaunijas valdība uzsāka Tallinas atbrīvotājiem veltītā pieminekļa barbarisko demontāžu un bez žēlastības apspieda pilsētas iedzīvotāju protesta akciju.
 



Написать комментарий