NVA vadītāja: nereti bez darba esošajiem par piedāvāto algu neatmaksājas strādāt

foto valmiera24.lv
foto valmiera24.lv

Nereti bezdarbnieki atsakās no piedāvātā darba, jo neatmaksājoties strādāt par piedāvātajām algām, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina jaunieceltā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) vadītāja Inese Kalvāne.

Pēc NVA datiem, Latvijā šobrīd ir 124 000 bezdarbnieku un nereti cilvēki kļūst par ilgstošajiem bezdarbniekiem, jo daudzi nevēlas strādāt par piedāvātajām zemajām algām, bet citi – bezdarbnieka statusu izmanto ļaunprātīgi. "Ir arī tā, ka [cilvēkam] neatmaksājas iet uz šo [piedāvāto] darbu, jo algas ir pārāk zemas un tas neatmaksājas," jautāta par ilgstošajiem bezdarbniekiem un viņu iespējām atrast darbu, sacīja Kalvāne. Līdzīga situācija esot arī NVA, kur atnākot strādāt gribošs cilvēks, bet, uzzinot kāda būs alga, no darba atsakās.

To, cik no šobrīd bez darba esošajiem, ir ļaunprātīgie bezdarbnieki, Kalvāne pateikt nevarēja, taču atzina, ka šādu cilvēku ir daudz. Par to liecina tas, ka cilvēki nereti nevēlas izmantot NVA piedāvātos pakalpojumus kvalifikācijas celšanai, atsakās no piedāvātajiem darbiem. NVA plāno domāt, kā risināt ilgstošo bezdarbnieku problēmu.

Runājot par nākotnes perspektīvām, Kalvāne atturīgi prognozēja bezdarba līmeņa radītājus gada beigās. Lai sasniegtu bezdarba radītājus zem 10%, bezdarbnieku skaitam ir jābūt mazākam par 100 000, sacīja Kalvāne.

Jau vēstīts, ka šonedēļ valdība NVA direktora amatā apstiprināt līdzšinējo aģentūras Pakalpojumu departamenta direktori Kalvāni.

NVA direktora amatam tika izsludināts konkurss, kurā kopumā pieteicās 28 kandidāti. Pēc klātienes intervijām ar NVA direktora amata pretendentiem LM konkursa komisija pieņēma lēmumu nevienu no kandidātiem nevirzīt direktora amatam.


Написать комментарий