M.Laudiņš: Ja netiktu ieviests akcīzes nodoklis uz gāzi, Daugavpilī tarifu varētu samazināt

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, 30.maijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome apstiprināja «Daugavpils siltumtīkli» iesniegtos grozījumus apkures tarifos.

Atgādināsim, ka tarifa palielināšana ir saistīta ar to, ka pagājušā gada 1.jūlijā sakarā ar akcīzes nodokļa uz gāzi ieviešanu 12 latu apmērā par 1 000 kubikmetriem, minētais kurināmā veids kļuva dārgāks par 5-6%.

«Daugavpils siltumtīkli» vadītājs Māris Laudiņš pastāstīja, ka gāzes cena sastāda 80% no uzņēmuma kopējā tarifa, tāpēc kurināmā sadārdzināšana noveda pie nepieciešamības palielināt tarifu, jo ražošanas izdevumi palielinājās.

Ņemot vērā situāciju, ka pagājušajā un aizpagājušajā gados apkures sezonas bija pietiekami aukstas, uzņēmums prognozēja, ka arī šī apkures sezona nebūs izņēmums, un gada sākums to apstiprināja. Šajā sakarā, ņemot vērā visus pēdējā laikā rīkotus pasākumus, lai samazinātu ražošanas izdevumus, uzņēmums atrada iespēju palielināt tarifu tikai pēc apkures sezonas noslēguma.

M.Laudiņš atgādināja, ka iepriekšējo reizi apkures tarifs Daugavpilī tika grozīts pirms 2 gadiem, kad tarifs tika samazināts par 8 %. Šoreiz, sakarā ar pašreizējo gāzes cenu, tarifu nāksies palielināt par 0,9%. Bet, kā atzīmēja «Daugavpils siltumtīkli» vadītājs, ja pagājušajā gadā nestātos spēkā akcīzes nodoklis, tarifu atkal varētu samazināt – šoreiz par 2,5%.

Atgādināsim, ka jaunais tarifs stāsies spēkā no 1.jūlija un tas tiks palielināts par 0,9% - 44,18 latu par megavatu stundā vietā būs 44,57 lati.


Написать комментарий