Mākslas diena Kaunatas vidusskolā

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Šī gada 29. maijā Kaunatas vidusskolā projektu nedēļas ietvaros notika Mākslas diena. Tā  ir jauna tradīcija, kas notiek otro gadu.

Mākslas dienas neatņemama sastāvdaļa ir visu skolas skolēnu kopdarbs – katru gadu cits. Pagājušajā gadā mēs ,,sapogājām Latviju” , tagad šis dekors papildina skolas interjeru patriotiskajā stūrītī. Šogad visi darbojās ,,aužot” kopīgo celiņu ,,Sveicināta, vasara!”. Katra klase savā fragmentā ieauda gan varavīksni un ziedus, gan zivis, saulrietu un ūdens šļakatas.

Tā kā ir doma izveidot skolas kalendāru, tad tika izlozēti mēneši un veidoti atbilstoši zīmējumi brīvā tehnikā. Sākumskolas skolēni gatavoja apsveikumus izlaiduma klasēm, kad pārējie mēģināja izpausties ,,tējas gleznojumos”. Tie gan prasīja pacietību un meistarību, bet pamēģināt ko jaunu vienmēr ir vērts. Izmantotas tika ne vien tējas, bet arī kafija un sulas. Pateicoties laika apstākļiem, mazie varēja pazīmēt arī uz asfalta.

Diena noslēdzās ar pasaulslavenu un Latvijai nozīmīgu skulptūru apskati skolas pagalmā un iespēju uzzināt to vēsturi. Īpašu gaisotni radīja fakts, ka skulptūras demonstrēja paši skolēni. ,,Skulptūru dārzā” varēja aplūkot un pēc tam nofotografēties pie ,,Mazās nāriņas”, ,,Lielā Kristapa”, ,,Brīvības statujas”, ,,Strādnieka un kolhoznieces”. Ir radusies vēlme šo ,,skulptūru dārzu” turpināt arī nākošgad ar jaunu un plašāku ekspozīciju.

Mākslas diena organiski iekļāvās kopējā projektu nedēļas tēmā un vērta to vēl daudzveidīgāku un radošāku.

06.06.2012 , 14:30

rezeknesnovads.lv


Написать комментарий