Deputāti bez jautājumiem atbalstīja lēmumu par kredīta ņemšanu M.Rotko centra līdzfinansējumam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 7.jūnijā, Daugavpils domes Finanšu komitejas deputāti bez diskusijām un jautājumiem atbalstīja lēmumu paņemt divus kredītus, lai līdzfinansētu divus eiroprojektus, kas ir saistīti ar Rotko mākslas centra izveidošanu Cietoksnī.

Pirmo kredītu 310 tūkstošu latu apmērā uz 20 gadiem ņems, lai līdzfinansētu projektu «Artilērijas arsenāla ēkas rekonstrukcija Daugavpils Rotko mākslas centa izveidei». No aizņēmuma summas 124 286 lati tiks izmantoti projekta pirmsfinansējumam, pārējā summa – līdzfinansējumam. Minētā projekta līdzfinansējuma kopsumma ir 1,2 miljoni latu (daži maksājumi tika veikti 2011.gadā), pašvaldības līdzfinansējums sastādīs 13% jeb 185 714,43 latu, pārējā summa tiks atgriezta pašvaldības budžetā.

Otro kredītu 520 tūkstošu latu apmērā uz 20 gadiem ņems, lai līdzfinansētu projektu «Daugavpils Rotko mākslas centra ēkas rekonstrukcija un pieguļošās teritorijas labiekārtošana». 220 tūkstošus latu sastādīs pirmsfinansējums, pārējā summa aizies uz līdzfinansējumu. Jāatzīmē, ka projekta kopsumma ir 2 125 000 lati, no kuriem pašvaldības līdzfinansējums sastādīs 300 tūkstošus latu. Pārējā kredītā paņemtā summa līdzīgi kā citos projektos tiks atgriezta pašvaldības budžetā.

Abus kredītus plāno paņemt jau šogad, bet pamatsummu sāks atmaksāt 2013.gadā. Aizņēmumu rezultātā pašvaldības kredītportfelis sastādīs nedaudz vairāk par 56 miljoniem latu.

Atgādināsim, ka abi projekti šogad tiks pabeigti. Eiropas naudas līdzekļu piesaistīšana ļaus izveidot Daugavpilī multifunkcionālo centru, kas varētu piesaistīt aptuveni 90 tūkstošus tūristu gadā.


Написать комментарий