Daugavpilī turpina celt baznīcas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

12.jūnijā Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika Romas katoļu baznīcas būvniecības materiālu prezentācija, kuru Ruģeļos (Nometņu ielā 99) plāno uzcelt Rēzeknes-Aglonas diecēze.

Būvniecības departamenta vadītāja Svetlana Krjukova portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pasākumā piedalījās diezgan daudz cilvēku. Klātesošo vidū bija daudz draudzes locekļu, kuri nākotnē plāno apmeklēt baznīcu Ruģeļos.

Pēc S.Krjukovas vārdiem, klātesošie kopumā atbalstīja būvniecības ideju, izsakot dažus ieteikumus un atzīmējot iecerētās baznīcas labi izvēlēto atrašanās vietu.

Atzīmēsim, ka Rēzeknes-Aglonas diecēze Daugavpilī būvē baznīcas arī Ķīmijā un Križos. Piemēram, Ķīmijā šobrīd būvniecības darbi tiek veikti ļoti intensīvi, tiek celtas baznīcas sienas.

Attiecībā uz ideju uzcelt baznīcu Ruģeļos, ar būvniecības ieceri līdz 30.jūlijam var iepazīties pašvaldības mājas lapā, domes telpās (Kr.Valdemāra ielā 1) vai Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā (Raiņa ielā 28).

Jāatzīmē, ka baznīcu tiek plānots uzcelt zemes gabalā 8 645 m2 platībā. Ieeja baznīcā atradīsies pretī Jelgavas ielai, piebraucamo ceļu plāno izveidot no Nometņu ielas puses. Zemes gabala dienvidu-austrumu daļā tiks ierīkota autostāvvieta.



Написать комментарий