I.Onzule: Bezmaksas latviešu valodas kursu apmeklētāji novērtēja tos ar augstāko atzīmi

foto biffybeans.com
foto biffybeans.com

Daugavpilieši, kuri apmeklēja Daugavpils domes organizētos bezmaksas latviešu valodas kursus, piedalījās anketēšanā, kuras mērķis bija noskaidrot, kā viņi novērtē apmācības, to lietderīgumu un vai viņi vēlētos turpināt zināšanu papildināšanu.

Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas izglītības metodiķe Ilze Onzule pastāstīja, ka kursu dalībnieki kursus novērtēja ar augstāko atzīmi. Kā arī kursu apmeklētāji atzīmēja apmācības labu organizāciju un paziņoja, ka bezmaksas latviešu valodas kursi Daugavpilī ir ļoti laba doma.

Anketēšanas gaitā tika konstatēts, ka 71% kursu dalībnieku (159 cilvēki) apmeklēja kursus, lai uzlabotu savas valsts valodas zināšanas. 49% respondentu (109 cilvēki) atbildēja, ka pierakstījās uz kursiem, jo tie bija bez maksas.

Aptaujas dalībnieki paziņoja organizatoriem, ka paralēli kursu apmeklējumiem viņi uzlabo savas valodas zināšanas, skatoties filmas un pārraides latviešu valodā (78%). 58% kursu apmeklētāju cenšas runāt latviešu valodā savā darbavietā un tikai 12% latviešu valodā runā savās ģimenēs. Kā arī kursu apmeklētāji izteica cerību arī nākotnē saņemt informāciju par iespējām iziet kādus kursus Daugavpilī.


Написать комментарий