Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas ielu izveidošanas detālplānojumu izstrādās firma no Ventspils

foto countryclubbuildersinc.com
foto countryclubbuildersinc.com

Kā jau tika ziņots, 14.jūnijā Daugavpils domes deputāti apstiprināja lēmumu uzsākt Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas (Višķu ielā 21) ielu izveidošanas detālplānojuma izstrādi. Šim mērķim no neparedzēto izdevumu līdzekļiem tika piešķirti 20 tūkstoši latu.

Atgādināsim, ka pašvaldība nolēma attīstīt Ziemeļu zonu sakarā ar to, ka, valdība apstiprināja Latgales attīstības plānu, kura ietvaros iespējams piesaistīt papildus līdzekļus reģiona attīstībai.

Dokumentācijas izstrādes gaitā tiek plānots precizēt teritoriju atļauto lietošanu, sadalīt zemes vienības, kurās tiks izveidotas ielas, izplānot jaunu ielu savienojumu ar jau esošajām ielām, izplānot zonas attīstībai nepieciešamās komunikācijas, izplānot teritorijas labiekārtošanas risinājumus, izstrādāt teritorijas apbūves un lietošanas noteikumus.

Par attiecīgās dokumentācijas izstrādi tika izsludināts konkurss. 16.jūlijā tika paziņots, ka par konkursa uzvarētāju kļuva firma SIA "WESTHAUS", kas ir reģistrēta Ventspilī. Komercstruktūras, kura par saviem pakalpojumiem saņems 10 450 latus bez PVN, piedāvājuma summa ir zemākā no visām piedāvātajām summām, kuras tika saņemtas no 5 firmām.

Tiek plānots, ka plāna pirmā redakcija tiks izstrādāta līdz oktobrim, pēc tam ir paredzēts publiskās apspriešanas posms un galīgā lēmuma pieņemšana. Jāatzīmē, ka tehniskās dokumentācijas izstādes uzsākšanas idejas publiskā apspriešana notika no šī gada 19.jūnija līdz 12.jūlijam.

Atgādināsim, ka Ziemeļu industriālās zonas platība ir 60 ha un tajā atrodas 38 celtnes, kuras šobrīd netiek izmantotas.


Написать комментарий