Laikraksts: Saeimai kļuvis par 'šauru'; meklēs plašākas telpas

foto Saeima
foto Saeima

Saeimai esošajās četrās ēkās kļuvis par šauru, tāpēc tā noskatījusi sev pašlaik Latvijas Nacionālajai bibliotēkai"(LNB) iznomāto ēku Jēkaba ielā 6/8, otrdien raksta "Dienas Bizness".

Jauna ēka Jēkaba ielā 6/8 Saeimai nepieciešama konferencēm un diskusijām, taču par ieguldījumu apmēru skaidrības vēl nav.

Kapitāli ieguldījumi VAS Latvijas Hipotēku un zemes banka" piederošajā ēkā pēdējos gados nav veikti, turklāt Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) dēļ Saeimai nepieciešamas mūsdienu prasībām tehniski atbilstošas telpas. Tāpēc no papildu ieguldījumiem, visticamāk, izvairīties neizdošoties.

"Galvenajai Saeimas ēkai Jēkaba ielā 11 pašlaik ir liela slodze, notiek atvērto durvju dienas, forumi utt., tomēr Sarkano zāli varbūt nevajadzētu izmantot šādām lietām," laikrakstam norāda Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs (SC).

Galvenās ēkas zāles paredzētas reprezentatīviem mērķiem, taču ar katru pasākumu savu statusu zaudē, viņš skaidro. Ekskluzīvas lietas ir arī Dzeltenajā zālē, un neesot labi, ja tur notiek ikdienas pasākumi.


Написать комментарий