Federers pārspēj Samprasa rekordu; Gulbim neliels kāpums ATP rangā

foto tennisworldusa.org
foto tennisworldusa.org

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers pirmdien publicētajā ATP pasaules rangā saglabājis pirmo vietu, tādējādi tenisa tronī atrodoties jau 287 nedēļas, kas ir jauns rekords.

Pēc triumfa Vimbldonas čempionātā pirms nedēļas Federers atgriezās pasaules ranga augšgalā, līdz ar to atkārtojot Pītam Samprasam piederošos rekordu – 286 nedēļas pirmajā vietā. Tagad Federers šo rekordu ir pārspējis un, visticamāk, pirmajā vietā būs vēl vairākas nedēļas.

Pirmo reizi par pasaules pirmo raketi Federers kļuva vēl 2004.gada 2.februārī. 2008.gada augustā viņš pirmo reizi atdeva troni Rafaelam Nadalam, taču atgriezās pirmajā vietā nākamā gada vasarā, un saglabāja to 48 nedēļas. 2010.gada jūnijā Nadals atkal gāza Federeru no troņa, bet tagad Federers trešo reizi karjerā atgriezās pirmās raketes godā.

ATP pasaules ranga augšdaļā nedēļas laikā izmaiņas nekādas nav notikušas – Federeram seko Novāks Džokovičs, Nadals, Emdijs Marejs, Davids Ferrers un Žol Vilfrīds Tsonga.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis nedēļas laikā pakāpies pa sešām pozīcijām un ieņem 72.vietu. Vēl rangā Andis Juška ir 375.vietā, Deniss Pavlovs – 613.vietā, bet Mārtiņš Podžus – 1471.vietā.


Написать комментарий