Rēzeknē tuvojas Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra atklāšana

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Arvien tuvāk nāk jaunais mācību gads un arī tas brīdis, kad Rēzeknē vērs durvis Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs. Kā stāsta Centra vadītāja Jevgēnija Kušča, tagad tiek pabeigti atlikušie darbi, notiek nepieciešamo iekārtu iegāde, izvietošana un telpu uzkopšana, gorod.lv informēja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā sāks darboties Tūrisma attīstības centrs un blakus tam tiks atvērts vietējo amatnieku izstrādājumu veikals. Jau augustā tiks apstiprināti pulciņi, kuri piedāvās savas aktivitātes Rēzeknes bērniem un jauniešiem nākamajā mācību gadā. Pašlaik iepērk mūsdienīgu aprīkojumu kokapstrādes darbnīcai. Radošo pakalpojumu centrā būs telpas vecākiem, kur viņi varēs ērti un patīkami pavadīt laiku, gaidot, kamēr viņu bērnam beigsies nodarbības.

Radošo pakalpojumu centrs sastāv no divām ēkām, lielākā no tām ir piecstāvu. Pirmajā stāvā galvenokārt izmitināsies Rēzeknes pilsētas skolēnu interešu centra pulciņi. Otrajā stāvā telpas paredzētas jauniešiem – dažādi klubiņi, jauniešu informācijas punkti, muzikālā un multimediju darbnīca, plānota arī mācību uzņēmuma izveide, kurā jauniešiem tiks pasniegti uzņēmējdarbības pamati. Turpat atradīsies ar jaunākajām iekārtām aprīkota radošo industriju un restaurācijas darbnīca un kafejnīca. Trešajā stāvā – administrācija, spēļu zāle jauniešiem un aerobikas zāle. Ceturtajā stāvā izvietosies pedagogu atpūtas telpa, kulinārā pulciņa nodarbību telpa ar labi aprīkotu mini-virtuvi, un horeogrāfijas zāle. Piektajā stāvā – trenažieru zāle. Pašreiz tiek iepirkts zāles aprīkojums. Pašā augšā – terase, kur var pastaigāties svaigā gaisā un palūkoties uz pilsētu.

Centrs izbūvēts, ievērojot visus normatīvus un prasības: izveidoti ērti piebraucamie ceļi, plašas durvis un koridori, ērti iekārtotas labierīcību telpas, centrā darbojas trīs liftu kabīnes. Tas nozīmē, ka cilvēki ir īpašām vajadzībām varēs ātri nokļūt no vienas telpas uz otru.

Centra vadītāja Jevgēnija Kušča atgādina, ka plānota Centra cieša sadarbība ar mācību iestādēm – Mākslas skolu, Rēzeknes augstskolu, nevalstiskajām organizācijām, skolām. Tā kā tas ir reģionālais centrs, tātad, tiks rīkoti gan pilsētas, gan Latgales mēroga pasākumi, kuros varēs iesaistīties visa reģiona iedzīvotāji, piemēram, dažādas tikšanās, konferences u.c., būs arī darbs ar projektiem. Protams, paliks arī tradicionālie Rēzeknes skolēnu interešu centra pasākumi. Iespējams, ka radīsies arī jaunas idejas, piemēram, ne tikai māmiņu dienas svinēšana, bet arī tētu diena, kura gan Latvijā vēl nenotiek, bet kādēļ gan tā nevarētu notikt Rēzeknes mērogā?

Pateicoties šim projektam, bērniem un jauniešiem tiks piedāvātas interesantas un aizraujošas aktivitātes, kuras izkops jauno rēzekniešu talantus, attīstīs gan fiziskās, gan garīgās spējas un padarīs viņu dzīvi piepildītāku un krāsaināku.


Написать комментарий