Tūrisma attīstības centrs – jaunas iespējas Rēzeknei un rēzekniešiem

foto atputasbazes.lv
foto atputasbazes.lv

Lai veicinātu tūrisma attīstību kā pilsētā, tā arī reģionā, Rēzeknē sāk darboties Tūrisma attīstības centrs, kurš atradīsies Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā un būs nozīmīga centra sastāvdaļa, vēsta Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Tūrisma attīstības centra vadītājs Mareks Grišins informē par centra mērķiem un plānotajām aktivitātēm. „Šobrīd mēs strādājam pie tūrisma attīstības stratēģijas izveidošanas, kas lielā mērā noteiks tūrisma prioritātes un attīstības virzienus mūsu pilsētā. Eiropas fondu piesaiste dos iespēju izveidot, uzlabot un attīstīt tūrisma objektus. Rēzeknei ir laba pieredze šādu projektu realizēšanā. Svarīgi turpināt šo darbu, kas savukārt rosinās tūristu pieplūdi pilsētā un novadā. Tas ir iespējams, cieši sadarbojoties Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada pašvaldībām, kopā izstrādājot tūrisma objektu attīstības programmas un tūrisma objektu apskates maršrutus. Liela loma tiks pievērsta pilsētas un novada pasākumu reklamēšanai un pilsētas tēla veidošanai,” stāsta M. Grišins.

Centra vadītājs uzsver: „ Ieguvēji būs gan ārzemju tūristi, gan viesi no citiem Latvijas reģioniem, gan arī paši rēzeknieši. Tūrisma attīstības centra izstrādātos maršrutus varēs izmantot arī pilsētas un novada jaunie pāri, kāzu dienā apmeklējot skaistas, vēsturiskas vietas. Latgale ir skaista, un mums ir jāprot parādīt šo īpašo skaistumu un burvību mūsu tuvajiem un tālajiem viesiem, bet pirmām kārtām tas ir jāredz, jāsaprot un jānovērtē mums pašiem. Jāatzīst, ka mēs vēl tik daudz nezinām par mūsu pilsētu un tās tuvāko apkārtni, tādēļ mēs mēģināsim sniegt šo atklāsmi un brīnišķīgu iespēju no jauna ieraudzīt mūsu, šķiet, tik sen jau pazīstamo pilsētu.”

Blakus Tūrisma attīstības centram tiks atvērts vietējo amatnieku izstrādājumu veikals un darba prasmes demonstrēšanas telpas, kas arī veicinās tūrisma attīstību reģionā un kļūs par sava veida reklāmu vietējo amatnieku darinājumiem.


Написать комментарий