Daugavpils domes opozīcijas deputāte atzīmēja Azareviča kunga tālredzību direktora izvēlē 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē pilsētas skolu jaunu direktoru apstiprināšanas gaitā notika kaislīgas debates. Precīzāk, diviem deputātiem bija radušies iebildumi pret vienu no direktora amata kandidatūrām – 30 gadus vecu Artūru Fedotovu.

Deputāte Ināra Ostrovska jautāja viņam par 9.vidusskolas attīstības koncepciju tuvākajos gados. Fedotova kunga atbilde deputātu neapmierināja un vēlāk, sniedzot interviju žurnālistiem, deputāte un Celtnieku profesionālās vidusskolas direktore paziņoja sekojošo: „Direktora darbs prasa administratīvo uzdevumu izpildi, direktoram jāredz savas skolas attīstības koncepcija. Viņš (Artūrs Fedotovs) to neredz”.

Turklāt deputāte bija sašutusi par to, ka konkurss uz direktoru amatiem notika tikai 10 dienu laikā un tajā piedalījās mazs kandidātu skaits. „Es uzskatu, ka tik īss konkursa termiņš un tikai 5 kandidāti mūsu pilsētai ir par maz. Bija nepieciešams rīkot otro konkursa kārtu. Man gribētos, lai pretendenti būtu konkurētspējīgi.

Zinot par seno konfliktu ar 9.vidusskolas pievienošanu, var izteikt pieņēmumu, ka tas ir Azareviča kunga interesēs. Iespējams, ka tas ir tālredzīgs plāns, kas tiek slēpts gan no manis kā deputātes, gan no apkārtējiem”, - uzskata Ināra Ostrovska.
Deputāte Ludmila Smikova arī bija kategoriska. „Pagājušajā gadā pēc vicemēra Azareviča iniciatīvas skolu direktoriem bija pieprasītas cilvēku kandidatūras, kuri spētu strādāt kā administratori. Šajā sarakstā bija aptuveni 30 cilvēki, taču nevis no viņiem netika aicināts kļūt par skolas galvu. Pat ja 6 kandidatūras bija izsvītrojis pats Azareviča kungs, kur palika vēl 24 cilvēki?

Esmu par jaunību, taču esmu arī par izglītību un administrēšanas pieredzi. Jā, kādreiz bija vienkāršāk – darbojas rajona skolas, kurās, iespējams, jaunais cilvēks arī tiktu galā. Bet cita lieta ir bez pieredzes un maģistra grāda kļūt par direktoru vienā no pilsētas labākajām skolām! 9.vidusskolai ir sava specifika, tā ir spēcīga skola un to vadīt ir liela atbildība. Īpaši, ja par skolas galvu kļūst cilvēks, kurš nav strādājis par administratoru un kuram nav ne jausmas, ko ar to darīt”, - paziņoja Ludmila Smikova.
 


Написать комментарий

Ostrovska lai papēta savas skolas koncepciju un lai padomā ko viņa kā direktore ir izdarījusi savas skolas labā