Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā par 800 latiem tiks modernizēta glabātuve

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka bez pagātnes nav nākotnes, bet vēsturiskās atmiņas galvenie glabātāji ir muzeji, bibliotēkas un arhīvi.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs ilgus gadus nodarbojas ar Daugavpils novada un visas Latgales kultūras mantojuma vākšanu, glabāšanu un pētīšanu. Muzeja fondi ir ļoti bagāti un šobrīd tajos atrodas vairāk nekā 88 000 dažādu priekšmetu – arheoloģijas, numismātikas, etnogrāfijas, dabas objektu, fotogrāfijas, dokumentu u.c. kolekcijas.

Lai mūsu muzeja fondos esošie mākslas darbi arī turpmāk varētu sagādāt baudu izstāžu apmeklētājiem, Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē tika nolemts atbalstīt lēmuma projektu un piešķirt muzejam naudas summu 800 latu apmērā.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere pastāstīja, ka šie līdzekļi tika izmantoti muzeja glabātuves modernizācijai. Šī gada maijā Kultūras ministrija un muzejs bija parakstījuši vienošanos programmas „Kultūras mantojums” ietvaros.

Pēc vadītājas vietnieces zinātniskajā darbā Ludmilas Žilvinskas vārdiem, modernizācijas ietvaros tiks izgatavoti gleznu, akvareļu un grafikas glabāšanai domātie plaukti. Šos darbus veiks firma, kas sadarbojas ar vairākiem Latvijas muzejiem.

„Tie nebūs parastie plaukti, bet muzeja eksponātu glabāšanai paredzētie dažāda izmēra plaukti. Mūsu kā muzeja darbinieku pamatuzdevums ir saglabāt fondus sākotnējā veidā, lai visus mūsu eksponātus agri vai vēlu aplūkotu daugavpilieši un pilsētas viesi”, - paskaidroja Ludmila Žilvinska.

 


Написать комментарий