Vācijā reģistrēti +38,4 grādi; brīdinājums par svelmi izsludināts vismaz 14 valstīs

foto sherbornpastor.blogspot.com
foto sherbornpastor.blogspot.com

Svētdiena Vācijā kļuva par gada karstāko dienu, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstinājās līdz +34..+37 grādiem, dažviet pārsniedzot +38 grādus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Viena no augstākajām temperatūrām, +38,4 grādi, reģistrēta Andernākā, Reinzemes-Pfalcas federālās zemes ziemeļos. Līdz +38 grādiem gaiss sakarsa arī Ķelnē, Manheimā un Minsterē. Berlīnē termometra stabiņš pakāpās līdz +35,5 grādiem.

Beļģijā un Nīderlandē, gaisa temperatūrai vietām sasniedzot +37 grādus, svētdiena bija karstākā diena kopš 2003.gada. Augstākā gaisa temperatūra Šveicē bija +35,5 grādi.

Francijā otro dienu pēc kārtas gaisa temperatūra vietām pārsniedza +40 grādu, augstākā temperatūra Parīzē bija +38,1 grāds jeb par trim grāda desmitdaļām mazāk kā sestdien.

Svelme turpinās arī Itālijā, kur svētdien Florences lidostā gaiss sakarsa līdz +39,9 grādiem, kas bija augstākā gaisa temperatūra valstī. +40 grādu karstums saglabājas arī daudzviet Spānijā.

Brīdinājums par pirmdien gaidāmu ļoti augstu gaisa temperatūru izsludināts vismaz 14 Eiropas valstīs. Vācijā, daļā Čehijas un Itālijas brīdinājums ir sarkanā krāsā, kas nozīmē draudus dzīvībai. Gaisa temperatūra šajās valstīs vietām pārsniegs +38 grādu atzīmi.

Vairākās valstīs joprojām ir spēkā mežu ugunsgrēku trauksme, tostarp augstākās pakāpes brīdinājums izsludināts vietām Austrijā un Slovēnijā.


Написать комментарий