Pakistānā ir apcietināta meitene par Korāna apgānīšanu

foto fotolia
foto fotolia

Pakistānā tika apcietināta kristīgai kopienai piederošā meitene, kura tiek apsūdzēta Korāna apgānīšanā, svētdien, 19.augustā, ziņo Agence France-Presse, atsaucoties uz policijas pārstāvjiem un tiesībsargiem.

AFP policijas darbinieki ziņo, ka meitene vārdā Rimša (Rimsha), tika apcietināta vienā no Islamabada rajoniem ceturtdien, 16.augustā, pēc tam, kad parādījās uz ielas ar apdedzinātām papīra lapām, uz kurām bija rindas no Korāna.

Pakistānas nacionālās harmonijas ministrs Pols Bhati (Paul Bhatti) paziņoja BBC News, ka, saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, meitene bija pamanīta uz ielas ar atkritumu spaini, kurā kopā ar atkritumiem bija Korāna lapas. Bhati ziņo, ka policija sākotnēji neplānoja apcietināt meiteni, taču bija spiesta to darīt, jo niknu musulmaņu pūlis draudēja aizdedzināt kristiešu māju Islamabadas piepilsētā.

BBC News avoti liecina, ka incidents noticis 17.augustā pēc piektdienas lūgšanām.

Tiek ziņots, ka meitene atpaliek attīstībā – pēc apcietinājuma viņa nespēja adekvāti atbildēt uz policijas jautājumiem. Pakistānas tiesībsargi ziņo AFP, ka Rimša sirgst ar Dauna sindromu.

Pagaidām meitene (BBC News ziņo, ka viņai ir 11 gadi) tika apcietināta uz 14 diennaktīm. Tiesa sēde visdrīzāk notiks augusta beigās. Rimša tiks apsūdzēta Dieva zaimošanā, par ko Pakistānā draud nāves sods.

Pakistānas tiesībsargi uzstāj, ka ar meitenes lietu jānodarbojas juvenālajai justīcijai, nevis parastajai tiesai, un norāda, ka jārunā nevis par Dieva zaimošanu, bet nedaudz maigāku apsūdzību.


Написать комментарий