Daugavpils skolu skolēniem līdz 27.augustam jāiesniedz iesniegums par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, no 1.septembra visi Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni varēs izmantot pilsētas sabiedrisko transportu bezmaksas. Pilsētas pašvaldība augusta sākumā apstiprināja grozījumus, saskaņā ar kuriem visa mācību gada garumā visi pilsētas 1.-12.klašu skolēni saņem 100% atvieglojumu braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā.

Pilsētas arodskolu audzēkņi saņem 50% atvieglojumu no braukšanas maksas. Šim mērķim no pašvaldības budžeta tika iedalīti aptuveni 245 000 latu – 135 000 latu skolēnu braukšanai sabiedriskajā transportā un 110 000 arodskolu audzēkņu braukšanai.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē pastāstīja, ka, lai saņemtu attiecīgos dokumentus par braukšanas maksas atvieglojumiem, jāiesniedz iesniegums uz savas skolas – pamatskolas, vidusskolas vai profesionālās skolas – direktora vārda. Iesniegumā jānorāda izvēlētais transporta veids un maršruts, personīgos datus un jāpievieno fotogrāfija (3x4 cm). Saņemot iesniegumu, Valsts Izglītības Informācijas Sistēma (VIIS) precizēs skolēna deklarēto dzīvesvietu.

Atgādināsim, ka ir iespējams izvēlēties tikai vienu autobusa maršrutu, bet atvieglojumu dokumentā tiks ņemti vērā visi minētajā maršrutā kursējošie pilsētas autobusi. Tramvaju uzņēmums izsniegs bezmaksas braucamās biļetes, kas būs derīgas jebkurā tramvaja maršrutā. Iepazīties ar autobusu maršrutu pilnu sarakstu var šeit.

Dokumentu par braukšanas maksas atvieglojumiem skolēns vai students saņems savā mācību iestādē. Dokumentā nozaudēšanas gadījumā, pamatojoties uz izglītības iestādes direktora pieprasījumu, tiks izsniegts jauns dokuments.

Maršruta vai transporta veida maiņas gadījumā tiks izsniegts jauns braukšanas dokuments, pēc agrāk izdotā braukšanas dokumenta atgriešanas pārvadātājam.

Lai izmantotu iespēju braukt ar atvieglojumiem pilsētas sabiedriskajā transportā jau no pirmdienas, 3.septembra, Daugavpils skolēniem un studentiem jāiesniedz nepieciešamie dokumenti mācību iestādei līdz 27.augustam.


Написать комментарий

Имеют ли право на льготный проездной билет школьники,которые учатся в городских школах, пользуются городским общественным транспортом для проезда в школу и обратно, но живут и задекларированы в районе, например, в Калкунах? И куда в таком случае нужно обращаться? В школе нам отказали в выдаче проездного.