Daugavpils pašvaldība nodrošinās pilsētas skolēnus ar pilnvērtīgām pusdienām

foto becomingvegetarianinfo.com
foto becomingvegetarianinfo.com

No šī gada 1.jūnija ir stājušies spēkā Ministru Kabineta noteikumi, saskaņā ar kuriem Latvijas skolēnu uzturam jābūt pilnvērtīgam un veselīgam, tāpēc skolas pusdienu ēdienkartē noteikti tiks iekļauti dārzeņi un augļi. Kā arī pusdienas komplektā, izņemot otro ēdienu, noteikti būs zupa vai deserts.

Kā zināms, Daugavpils pilsētas domes deputāti atbalstīja Ministru Kabineta lēmumu. Visi pilsētas pirmklasnieki, kuru ir aptuveni 800, joprojām pusdienos skolās bezmaksas – 80 santīmus apmaksā valsts un 20 santīmus – pašvaldība.

Turklāt, pašvaldība apmaksā pusi no pusdienu cenas – 50 santīmus dienā – 2.-4.klašu skolēniem. Šim mērķim no pašvaldības budžeta līdz kalendārā gada beigām ir iedalīti 113 000 latu. Mazo pilsētnieku pusdienas tiks apmaksātas no budžeta līdzekļiem, kurus sastāda par uzņēmēju darbību saņemtie līdzekļi un dažādas dividendes. Tāpēc sākumskolas skolēnu vecāki varēs nedaudz ietaupīt ģimenes budžetu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde noteica skolēnu pusdienu maksimālo cenu 1 lata apmērā. Taču tas nenozīmē, ka skolas pusdienas nevarētu maksāt vairāk, jo minētie noteikumi attiecas uz skolām, kuras patstāvīgi organizē savu skolēnu ēdināšanu, neizmantojot svešu firmu palīdzību. Šādā veidā ēdināšanu organizē Valsts ģimnāzija, 3., 9., 10. un 16.vidusskolas, kā arī Vienības pamatskola.


Написать комментарий