Daugavpils skolēni un viņu vecāki tiek aicināti piedalīties skolēnu apmaiņas programmā

foto activedesktopwallpapers.com
foto activedesktopwallpapers.com

Kā jau tika ziņots, bērnu apmaiņas programma, kura tiek iesaistītas latviešu un mazākumtautību ģimenes, beidzot ir izkustējusies. Aptuveni 20 Ikšķiles vidusskolas un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas skolēni pieteicās projektam, kuru atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds (SIF).

Minēto ideju gada sākumā izteica Saeimas deputāts Andrejs Judins, kurš piedāvāja „bērnu apmaiņas programmu” ar mērķi saliedēt sabiedrību. Saskaņā ar SIF izstrādāto projektu, latviešu ģimenes uz laiku savā ģimenē uzņem jauniešus, lai iepazīstinātu viņus ar savām tradīcijām un dzīves vidi.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde aicina arī daugavpiliešus piedalīties minētajā projektā. Biedrība „AFS Latvija”, kas realizē to sadarbībā ar Krāslavas Varavīksnes vidusskolu, aicina skolēnus un viņu vecākus piedalīties šajā programmā, lai iepazītos tuvāk ar citu kultūru un tradīcijām.

Lai piedalītos programmā, jūsu ģimenē jābūt vismaz vienam attiecīgā vecuma bērnam (5.-9.klašu skolēnam). Vismaz vienam ģimenes loceklim jāpārvalda otra (krievu vai latviešu) valoda. Kā arī ģimenei jānodrošina bērnam, kurš tiks uzņemts, labi sadzīves apstākļi un iespēju apmeklēt vismaz divus kultūras, sporta vai izklaides pasākumus. Viesģimenē bērns uzturēsies 6-12 dienas.

Projekts tiks realizēts līdz šī gada 20.novembrim, programmas realizācijai Sabiedrības integrācijas fondam no valsts budžeta tika iedalīti 20 000 latu.

Sīkāka informācija par apmaiņas programmu un tās noteikumiem, kā arī anketa atrodama ŠEIT


Написать комментарий