Pētījums: vecāku galvenās problēmas, sagatavojot bērnu skolai, ir drēbju un apavu izmaksas

фото vmdaily.ru
фото vmdaily.ru

Vairākums Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka galvenās problēmas ar kādām saskaras bērnu vecāki, sagatavojot bērnu skolas gaitām, ir drēbju, somu un apavu augstās izmaksas (73%) un dārgi mācību līdzekļi (71%). To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, augustā veiktais pētījums.

Desmitā daļa (11%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norāda, ka, viņuprāt, galvenās problēmas ar kādām saskaras bērnu vecāki, sagatavojot bērnu skolas gaitām, ir saistītas ar skolēna psiholoģisko sagatavošanu skolai.

Salīdzinoši retāk Latvijas ekonomiski aktīvie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 55 gadiem norāda, ka galvenās problēmas ar kādām saskaras bērnu vecāki, sagatavojot bērnu skolas gaitām, ir saistītas ar informācijas trūkumu par vajadzīgajiem resursiem, lai sagatavotos skolai (9%) vai citām problēmām (0,3%).

Savukārt 4% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka nav nekādu īpašu problēmu, ar kurām nākas saskarties bērnu vecākiem, sagatavojot bērnu skolas gaitām.


Темы: , , , ,
Написать комментарий