Rēzeknes mērs: Jaunu radošo pakalpojumu centru nolēmām nosaukt latgaliski – „Zeimuļs”

foto delfi
foto delfi

Pirmajā septembra dienā Rēzeknē tika atklāts Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs „Zeimuļs”, kas tulkojumā nozīmē „zīmulis”.

Rēzeknes mērs Aleksandrs Bartaševičs Gorod.lv pastāstīja, ka jauno centru, kas tika celts divu gadu laikā, tika nolemts nosaukt latgaliešu valodā. Projekta vērtība sastādījusi 6,5 miljonus latu, 85% no kuriem ir iedalījusi Eiropas Savienība.

«Centrs „Zeimuļs” ir domāts ne tikai Rēzeknes, bet visa reģiona bērnu un jauniešu radošajām aktivitātēm. Jaunā centra kopplatība ir vairāk nekā 5 000 m2, tajā atradīsies vairāki pulciņi un radošās darbnīcas, veikals, kurā varēs iegādāties Latgales amatnieku darinājumus, ar labu aparatūru aprīkotās konferenču zāles, kafejnīca.

Centrā notiekošo nodarbību virziens būs ļoti dažāds – podniecība, kokapstrāde, glezniecība, tautas un mūsdienu dejas, šūšana, sports un daudz kas cits.

Centrā „Zeimuļs” atradīsies arī Tūrisma attīstības centrs, jo Rēzeknē tiek plānots attīstīt minēto virzienu. Tāpat kā Daugavpils mēs uzskatam, ka esam atbildīgi par Latgales reģionu, tāpēc esam apņēmušies piesaistīt pilsētā tūristus no dažādām pilsētām un valstīm.

Gada beigās tiek plānots pabeigt jaunās koncertzāles celtniecību un akustikas ziņā tā būs labākā Latvijā. Koncertzāle tiks aprīkota ar speciālu grīdu-transformatoru, tajā tiks nodrošināta izcila skaņas kvalitāte. Plānojam nākamā gada maijā to atklāt ar grandiozu koncertu ar labāko mākslinieku piedalīšanos. Ēkas fasāde jau ir pabeigta, šobrīd notiek iekšējie apdares darbi», - pastāstīja Aleksandrs Bartaševičs.

Pēc aculiecinieku vārdiem Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs – ēka no stikla un betona ar noliektajiem tornīšiem – izskatās ļoti iespaidīgi. Jumta seguma daļa ir veidota īstā zālāja veidā.

Bērnu rotaļu laukuma segums pie Centra ir izveidots no ūdens noturīga un atsperīga materiāla, lai novērstu spēlējošos bērnu traumas.

 


Написать комментарий