LSBL čempiones 'Cēsis' turpmāk trenēs Krauliņš

foto ventasbalss.lv
foto ventasbalss.lv

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionvienību "Cēsis" nākamajā sezonā trenēs pazīstamais Latvijas speciālists Armands Krauliņš, vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums ar Krauliņu, kurš komandas galvenā trenera amatā nomainīs Ilzi Osi-Hlebovicku, noslēgts uz vienu sezonu, un tuvākajā laikā vienība jaunā trenera vadībā sāks gatavoties sezonai.

"No basketbola grūti aiziet, tas ir kā narkotika. Sajūtas? Atkal sākas aktīvs darbs. Šis bija trešais piedāvājums no Cēsu kluba. Pirmā laikā biju aizņemts Ventspilī, otrais nebija piemērotākajā brīdī, šoreiz esmu piekritis. Cēsu komandas attīstībai esmu sekojis līdzi visu laiku un varu vien teikt – lai mūsu basketbolā būtu vairāk tādi cilvēki kā Cēsu kluba prezidents Krišjānis Kļaviņš," teica Krauliņš. "Ceru, ka no mūsu sadarbības ieguvēji būs visi. Pagājušas tikai dažas stundas, kopš esmu devis piekrišanu, tādēļ par komandas sastāva vīzijām un uzdevumiem vēl pāragri runāt. Vienmēr gribas uzvarēt un tiekties pēc pirmās vietas – šajā ziņā basketbola principos nekas nav mainījies."

Pēdējās sezonās Krauliņš bija pagājis malā no aktīvās trenera prakses, taču vēl aizpērn bija Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandas "Ventspils" treneru konsultants.

Krauliņa trenera karjera aizsākās jau 1963. gadā, kad jaunais treneris uzsāka darbu PSRS klubā "Lokomotive", savukārt 1974. gadā atgriezās Latvijā, lai kļūtu par toreizējā "VEF Rīga" basketbola komandas galveno treneri. Paralēli darbojās arī Padomju Savienības nacionālās izlases otrās komandas galvenā trenera amatā. Vēlāk no 1981. līdz pat 1985. gadam trenē Uzbekistānas vīriešu komandu Taškentas "Universitāte", bet no 1985. gada līdz pat 1989. gada sezonai kļūst par PSRS vienu no labākā kluba "Maskavas Dinamo" vadoņiem un uzņēmās galvenā trenera pienākumus. Tajā pašā laikā vada arī PSRS nacionālo izlasi. Uz vienu gadu atgriezās Latvijā, lai 1989./1990. gada sezonā vadītu "ASK " Rīga komandu. Deviņdesmito gadu sākumā Krauliņš devās plašajā pasaulē un izmēģina spēkus Irākā, vadot nacionālo vīriešu izlasi, un Kolumbijā, kur vada vīriešu basketbola komandu. Tomēr jau 1991. gadā atgriezās Latvijā, lai uzņemtos nacionālās vīriešu izlases vadītāja pienākumus. No 1992. – 1995. gadam vadīja Latvijas klubu "Brocēni", aizvadot arī viņus līdz Latvijas čempiona titulam. 1996./1997. gada sezonu pavadīja Ukrainā, trenējot Doņetskas komandu "Shakhtyor", kļūstot pat par 1996. gada Ukrainas labāko treneri.

1997. gada sezonu uzsāka Ventspilī, un 2000. gadā atnesa pirmo Latvijas čempiona zeltu. Sākot ar 1997. gadu līdz pat 2010.gadam Krauliņš bija kopā ar Ventspili, vien trīs mēnešus dodoties uz Krieviju, lai 2005. gadā trenētu "Maskavas Dinamo" sieviešu komandu. Pēc tam Krauliņš atgriezās Ventspilī, lai pildītu galvenā trenera, asistenta un konsultanta pienākumus. Paralēli Krauliņš trenēja arī Latvijas vīriešu nacionālo izlasi no 2000. – 2003. gadam, bet 2004. gadā kļuva arī par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri.


Написать комментарий