Daugavpils deviņu skolu skolēni piedalīsies bibliotēkas akcijā „Lasīt ir forši!”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, lasītprasme ir viena no svarīgākajām prasmēm cilvēka dzīvē, tā paplašina redzesloku, veicina personības intelektuālo attīstību, dod iespēju apceļot visu pasauli, neizejot no sava dzīvokļa.

Lai izpētītu Daugavpils bērnu un jauniešu lasīšanas paradumus un aicinātu tos lasīt, Latgales Centrālā bibliotēka no šī gada 24.septembra uzsāk akciju „Lasīt ir forši!”. Akcija tiek organizēta projekta „Lasīšanas veicināšanas idejas caur informācijas tehnoloģijām un kreatīvām aktivitātēm /Zarasi-Daugavpils/” (īsais nosaukums „Lasīšana-IT-Radīšana”) ietvaros.

Pēc LCB direktora vietnieces un projekta koordinatores Dzidras Stupānes vārdiem, mūsdienu jaunieši lasa arvien mazāk, līdz ar to pazeminās lasītprasmes un cieš zināšanu kvalitāte, bet mūsu sabiedrībai nepieciešami izglītoti, labi informēti cilvēki.

Minētās akcijas ietvaros deviņu Daugavpils vispārizglītojošo skolu skolēni aizpildīs anketas, kuras tiks apkopotas, un tiks atlasīti potenciālie projekta dalībnieki, kuriem būs piedāvāta iespēja piedalīties LCB un Zarasu (Lietuva) bibliotēkas projekta aktivitātēs. Kā arī visi anketēšanā piedalījušies skolēni dāvanā saņems košu somu, pildspalvu un interesantu grāmatu.

Dzidra Stupāne ir pārliecināta, ka akcija „Lasīt ir forši!” motivēs dažāda vecuma Daugavpils skolēnus lasīt arvien vairāk, piesaistīs jaunus lasītājus Daugavpils publiskajām bibliotēkām, kā arī iesaistīs projektā ieinteresētus, aktīvus un radošus pusaudžus.

Šodien uzsāktā akcija ir daļa no projekta, kuru finansē ERAF Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2007.-2013.gadam ietvaros.


Написать комментарий