“Daugavpils siltumtīkli” gandrīz sagatavojušies apkures sezonai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Apkures sezonas sākums nav aiz kalniem. Daugavpils DzKSU jau ir paziņojis, ka dzīvojamais fonds ziemai ir sagatavots. Arī „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Māris Laudiņš portālam Gorod.lv paziņojis, ka tiek veiksmīgi pabeigti siltumtrašu rekonstrukcijas projekti, un uzņēmums gatavs uzsākt siltumenerģijas padevi.

Tiek pabeigta siltumtrašu maiņa divu eiroprojektu ietvaros, drīzumā tiks veikti darbi, pateicoties kuriem būs iespējama to ekspluatācija. Projektu ietvaros paredzētie apzaļumošanas un ceļa seguma atjaunošanas darbi tiks veikti vēlāk. Šodien, 27.septembrī, tiek plānots atjaunot karstā ūdens padevi 16 dzīvojamās mājās Liepājas ielā. Pēc tam siltumtrašu maiņas darbi tiks sākti Vecajos Stropos.

M.Laudiņš atzīmēja, ka atlikušie darbi tiks veikti maksimāli operatīvi. Pagājušajā gadā siltumtrašu maiņas dēļ karstā ūdens padeves pārtraukšana bija ievērojami ilgāka, šoreiz sagādātās neērtības bija minimālas.

Uzņēmuma vadītājs paziņoja, ka šobrīd TEC-1 notiek jauna apkures katla montāža, kas nomainīs novecojušo 1939.gadā uzstādīto katlu. Jaunu aprīkojumu tiek plānots nodot ekspluatācijā oktobra beigās. M.Laudiņš paskaidroja, ka minētie darbi netraucēs siltumenerģijas padevei, gadījumā, ja tas būs nepieciešams, jo līdz ar jaunas apkures sezonas sākumu darbosies koģenerācijas iekārta, bet papildkatli, tai skaitā šobrīd montētais katls, tiks pieslēgti vēlāk, sākoties lielajam salam.


Написать комментарий