Daugavpils 12.vidusskolas skolēni mācīs latviešu valodu rumāņiem 1

Daugavpils 12.vidusskola Commenius programmas ietvaros realizēs projektu „Vilciena biļete uz Eiropu – valodu zināšanas, izmantojot vizuālās mākslas". Projekta mērķis ir starptautiskās sadarbības uzlabošana un valodu zināšanu pilnveidošana, un tas tiks realizēts sadarbībā ar vienu no Rumānijas augstskolām.

Projekts tiks realizēts līdz 2014.gada jūlijam. Šajā laika posmā divu valstu skolēni vecumā no 16 līdz 19 gadiem kontaktēsies savā starpā, mācot viens otram savu dzimto valodu. Projekta ietvaros ieplānoti braucieni uz pasākuma dalībvalsti, latviešu un rumāņu valodu mācību materiālu izveidošana, Šekspīra lugas fragmenta uzvedums abās valodās un citi pasākumi.

Projekta kopējā vērtība ir 21 tūkstotis eiro, pašvaldības līdzfinansējums nav nepieciešams. Projekta koordinatore atzīmēja, ka skola pirmo reizi pieteicās dalībai šāda veida konkursā un uzvarēja. Minēts projekts ir specifisks ar to, ka dažādu valstu skolēni apgūs mazāk zināmu valstu valodu un kultūru, saziņā izmantojot angļu valodu – gan mutvārdos, gan rakstveidā formā.


Написать комментарий

Varbūt vēr'tīgāk būtu tumsā pa purnu. Tad biļetei nauda nebūtu vajadzīga