Konferencē piedalīsies Saeimas deputāti, eksperti, ierēdņi un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji un galvenie jautājumi tajā būs, kā nodrošināt katram bērnam, kas palicis bez vecāku gādības, iespēju uzaugt ģimeniskā vidē.

Pasākumu atklās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS). Konferences dalībnieki spriedīs par vairākām tēmām, kas saistītas ar bāreņu un bez vecāku gādības palikušo bērnu tiesībām par aprūpi ģimeniskā vidē. Tāpat konferences dalībniekiem būs iespēja noskatīties video sižetus par bērniem adopcijā un aizbildnībā, kā arī bērnu un jauniešu alternatīvi sociālajiem pakalpojumiem.

Par ārpusģimenes aprūpes sistēmas attīstību klātesošajiem stāstīs Sociālo un darba lietu komisijas sekretāre Inita Bišofa.

NVO pārstāvji runās par tādiem tematiem kā aizbildnības loma un tās nākotne, audžuģimeņu kustības attīstība, adopcijas riski un iespējas, NVO loma alternatīvu sociālo pakalpojumu nodrošināšanā bērniem, kā arī dalīsies ar citu valstu pieredzi. Tāpat Čehijas ārsts Jans Pfeifers konferences dalībniekiem stāstīs par aktualitātēm deinstitucionālizācijas jomā citās valstīs.

Savukārt par pašvaldību pieredzi un valsts redzējumu, veicinot bērnu aprūpi ģimeniskā vidē, klātesošos uzrunās valsts un pašvaldību pārstāvji.

Pasākumu organizē Saeimas Sociālo un darba lietu komisija sadarbībā ar Alternatīvās bērnu aprūpes aliansi.