Lāčplēša dienas pasākumi Rēzeknē

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Svētdien, 11. novembrī, Rēzeknē notiks Lāčplēša dienai veltīti svinīgi pasākumi. Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē plkst. 12.00 notiks aizlūgums par kritušajiem karavīriem, bet plkst. 17.00 pie pieminekļa "Vienoti Latvijai" norisināsies svinīgs pasākums, informē Rēzeknes portāls.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs vērsīsies pie klātesošajiem ar uzrunu, kā arī uzstāsies biedrības „Daugavas Vanagi” pārstāvji un Jaunsargu instruktors, zemessargs Artūrs Voskāns. Pasākuma muzikālo noformējumu nodrošinās Rēzeknes putēju orķestris.

Savukārt plkst. 17.25 karavīri, zemessargi, jaunsargi, robežsargi un Daugavas Vanagu jaunieši dosies gājienā uz Miera ielas kapiem (Atbrīvošanas aleja – F.Varslavāna iela – Miera iela). Domes vadība noliks ziedus piemiņas vietā ar akmeni komunistiskā terora upuriem. Miera ielas kapos norisināsies piemiņas brīdis pie obeliska Latgales Atbrīvošanas cīņās kritušajiem karavīriem. VE bīskaps Jānis Bulis, 2.Zemessardzes nodaļas komandieris pulkvežleitnants A.Valeniks un Valsts Robežsardzes koledžas pārstāvji uzrunās klātesošos.

Sakarā ar Lāčplēša dienas pasākumiem 11. novembrī no plkst. 16.50 līdz 17.15 tiks slēgts Atbrīvošanas alejas posms no N.Rancāna ielas līdz Brāļu Skrindu ielai. Neskatoties uz to, ka ielu posmi, pa kuriem virzīsies lāpu gājiens, tā laikā netiks slēgti, jo gājiena dalībnieki virzīsies policijas mašīnu pavadībā, autovadītāji ir aicināti būt uzmanīgi. SIA „Rēzeknes satiksme” autobusi brauks no Atbrīvošanas alejas pa kreisi uz N.Rancāna ielu, tad pa Dārzu ielu līdz Latgales ielai un tālāk tie turpinās savu kustību atkarībā no veicamā maršruta.


Написать комментарий