Rīgā iedzīvotāji ar lapiņām brīdina par iespējamo pedofilu; dienesti šādu rīcību nosoda

foto nra.lv
foto nra.lv

Kādā mikrorajonā Rīgā iedzīvotāji sabiedriskā transporta pieturvietā izlīmējuši lapiņas ar kāda vīrieša attēliem, sakot, ka viņš ir pedofils, taču atbildīgie dienesti šādu pašiniciatīvu nosoda, trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā".

Lapiņas ar brīdinājumu par šajā apkaimē dzīvojošu pedofilu izlīmētas vairākās vietās Dzirciema ielā. Uz lapiņas redzams kāds vīrietis, taču uzrakts uz tās vēsta: "Uzmanību! Pedofils!", novērojis laikraksts. Lasāma arī vīrieša adrese un vārds.


Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs "Neatkarīgajai" sacījusi, ka persona ar lapiņās minēto vārdu un uzvārdu nav atrodama Bāriņtiesas datu bāzē, taču Valsts probācijas dienestā (VPD) solīts noskaidrot, vai vīrietis ir tiesāta par dzimumnoziegumiem.

Taču, pat ja vīrietis būtu tiesāts par šādiem noziegumiem, vienā kāpņu telpā dzīvojošie kaimiņi, mazgadīgu bērnu vecāki, vecvecāki vai citi radinieki par to nedrīkstētu zināt, vēsta laikraksts. Bāriņtiesu likums nosaka, ka tā nekavējoties informē bērna vecāku, aizbildni, audžuģimeni vai viesģimeni par tās personas sodāmības faktu, ar kuru tai ir nedalīta saimniecība. Laikraksts skaidro, ka likums trešajām personām šādu informāciju izpaust aizliedz.

Arī Centra "Dardedze" psiholoģe Līga Redliha laikrakstam paudusi, ka šādā veidā vērsties pret iespējamu noziegumu nav korekti, par to ir jāziņo policijai. Savukārt VPD vadītājs Aleksandrs Dementjevs laikrakstam teicis, ka šādu rīcību var nosaukt par linča tiesu.


Написать комментарий