Rēzeknē skanēs īpašs Austrumlatvijas koncertzāles vārda došanas koncerts

publicitātes foto
publicitātes foto

Atklājot un ceļot godā Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra vārdu, pirms Adventes noskaņās 1.decembrī Rēzeknes pilsētas kultūras namā skanēs īpaša koncertprogramma "Baroka krelles", portālu "Delfi" informē koncertzāles mārketinga speciālsite Aija Eriņa.

"Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs ir ticis pie skanīga un apgarota vārda. Pie zīmola stāsta un dizaina izveides ir strādāts ilgi un atbildīgi, līdz pilnībai noslīpējot katru burtu, toni un domu. Austrumlatvijas koncertzāles zīmols dzimis zīmolu ligzdā "Matka" un dizaina kompānijā "Asketic"," stāsta Eriņa.

Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra vārda došanas svinību koncertā muzicēs jauns kvartets, kurā spēlē Austrumlatvijas koncertzāles orķestra diriģents Jānis Stafeckis (kontrabass), Ieva Saliete (klavesīns), Agnese Kanniņa-Liepiņa (baroka vijole) un Ainis Zavackis (perkusijas).

Koncertā skanēs Antonio Bertali Čakona, Heinriha I.F. fon Bībera, F.M. Veračini, Žana P. Ruajēra, J.J. Valtera un J.S. Baha skaņdarbi.

Ieeja koncertā bez maksas.

Jau ziņots, ka Rēzekne ir pirmā pilsēta Latvijā, kur šobrīd no pašiem pamatiem tiek celta jauna koncertzāle jeb Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs. Reģionam nozīmīgā kultūras būve iecerēta kā daudzfunkcionāls objekts, kurā ir divas akustiskās koncertzāles (viena no tām būs piemērota kino demonstrēšanai), telpas un aprīkojums semināru un konferenču rīkošanai, telpas profesionālajam orķestrim, Dzimtsarakstu nodaļai, kafejnīcai. Centra izbūve paver iespējas ne tikai uzlabot kultūrpakalpojumu klāstu reģionā, tas ir arī viens no veidiem, kā veicināt investīciju piesaisti pilsētai. Latgaliešiem daudzfunkcionālā koncertzāle dos iespēju baudīt dažādus mākslinieciski augstvērtīgus pasākumus.


Написать комментарий