Kultūras pārvalde nerīkos Ziemassvētku noformējuma konkursu Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Acīmredzot šogad Daugavpilī netiks rīkots Ziemassvētku noformējuma konkurss. Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska portālam Gorod.lv paskaidroja, ka agrāk ar komercbanku atbalstu šo konkursu rīkoja Kultūras pārvalde, pagājušajā gadā konkursa rīkotājs bija Dome, bet finansiālo atbalstu nodrošināja banka. Šogad ne Kultūras pārvalde, ne Domes darbinieki nepieteicās konkursa rīkošanai.

E.Kleščinska paskaidroja, ka vairākus gadus konkursa galvenais sponsors bija Nordea banka, kura šogad negriezās pašvaldībā, piedāvājot finansiālo palīdzību.

Acīmredzot konkursa rīkošanā nav īpaši ieinteresēta arī Kultūras pārvalde. Pēc E.Kleščinskas vārdiem, iestādes darbinieki šobrīd ir ļoti aizņemti ar Jaungada svinību organizēšanu, kā arī gatavojas festivālam „Sudraba zvani”, kas notiks nākamā gada janvārī.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā apliecināja, ka šogad par minēto konkursu netiek runāts.

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā konkurss norisinājās bez bankas finansiālā atbalsta, kura, starp citu, finansēja līdzīgu konkursu Rēzeknē.

Šogad skatlogu, ēku fasāžu un laukumu noformējuma konkursu jau izsludinājusi Rīgas dome. Konkursa mērķis ir svētku noskaņojuma radīšana Ziemassvētku laikā, kā arī radošā gara un oriģinalitātes izpausmju akcentēšana pilsētas vidē. Konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti ar Rīgas domes Goda rakstiem un naudas balvām.


Написать комментарий