Pareizticīgo baznīca un Balvu novads gaida augstus viesus

foto balvi.lv
foto balvi.lv

13. decembrī Balvos sakarā ar Balvu Vissvētās Dievmātes Aizmigšanas pareizticīgās baznīcas celtniecību viesosies Krievijas Federācijas Pleskavas apgabala gubernators Andrejs Turčaks, Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs un citas oficiālas personas, informē Balvu novada pašvaldība.

Ar savu klātbūtni Balvus pagodinās Rīgas un Vislatvijas metropolīts Aleksandrs, Daugavpils bīskaps Aleksandrs un citi augsti garīdzniecības pārstāvji.
Balvos 13. decembrī pulksten 12.00 baznīcas jaunbūvē notiks aizlūgums, pēc tam viesi un novada vadība tiksies Kultūras un atpūtas centrā, kur tiks izteiktas pateicības visiem, kas sekmēja baznīcas celtniecību - Pleskavas apgabalā un pie mums, Latvijā.

Kā zināms, Pleskavas apgabals dāvināja kokmateriālus Balvu baznīcas celtniecībai, Krievijā namdari tos sagatavoja ēkas ārsienu būvei. Novembrī apstrādātie baļķi tika atvesti uz Latviju, tagad baznīcas guļbūves ēka jau sasniegusi trešo stāvu. Baznīcas būvniecību atbalstījusi arī Balvu novada dome.


Написать комментарий