Divas Latgales mākslinieces piedāvā darbu izstāžu ciklu “Molberta sapņi”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 4.janvārī, Naujenes tautas bibliotēkā tiks atklāta pirmā šā gada izstāde, kurā savus darbus apmeklētāju uzmanībai piedāvās divas Latgales mākslinieces.

Valsts Kultūrkapitāla fonda projekta ietvaros mākslinieces Ilze Griezāne un Jolanta Savvina piedāvās darbu izstāžu ciklu “Molberta sapņi”.


Līvānu māksliniece Ilze Griezāne, kura ir arī Latgales mākslas un amatniecības centra vadītāja, labi zināma mūsu reģiona iedzīvotājiem, neskatoties uz to, ka ar glezniecību sākusi nodarboties salīdzinoši nesen. Pateicoties slavenā Latgales keramiķa Ēvalda Vasiļevska ietekmei, Ilze pirms dažiem gadiem sāka piedalīties dažādos plenēros, šobrīd rīko savas un citu mākslinieku izstādes dažādās valsts pilsētās.

Pirms gada viņas personālizstāde „Brīvā gaisā” bija apskatāma Latgales Centrālajā bibliotēkā, Daugavpilī, tajā tika piedāvāti gandrīz divdesmit ar siltumu un gaismu caurstrāvotas Latvijas ainavas.

Otrā izstādes dalībniece Jolanta Savvina darbojas tekstilmākslas jomā. Pēc vairāku kritiķu domām, Latvijas tekstilmāksla atšķiras no pārējiem virzieniem ar virtuozu meistarību, darbu augsto kvalitāti, formu elastīgumu un daudzveidīgām krāsu interpretācijām. Par augstākminēto visi interesenti varēs pārliecināties, apmeklējot izstādes “Molberta sapņi” atklāšanu Naujenes tautas bibliotēkā plkst.16:00.
 


Написать комментарий