Kalkūnes pagastā pirmo reizi notiks Vecā Jaunā gada svinības

Nākamajā piektdienā, 11.janvārī plkst.18:00, Kalkūnes pagasta pārvaldes aktu zālē Ķieģeļu ielā 4 notiks Vecā Jaunā gada karnevāls „Cepuru parāde”.

Kalkūnes pagasta kultūras menedžere Brigita Madelāne portālam Gorod.lv paziņoja, ka ideju par Vecā Jaunā gada svinēšanu ierosināja pagasta iedzīvotāji, un šāda veida pasākums notiks pirmo reizi. Jaunā gada svinības tradicionāli notiek ģimenes lokā, savukārt Veco Jauno gadu var sagaidīt interesanti, priecīgi un ārpus mājām.

Pēc Madelānes kundzes vārdiem, Kalkūnes pagastā dzīvo diezgan daudz pareizticīgo un vecticībnieku, kuri nākamās nedēļas sākumā svinēs Ziemassvētkus, kas, neapšaubāmi, ir klusi ģimenes svētki. Tādēļ plašāku un dzīvīgāku svētku nepieciešamība esot aktuāla.
Karnevāls „Cepuru parāde” būs ļoti jautrs pasākums ar dzīvo mūziku, jauniešiem domāto diskotēku, kas notiks tuvāk pusnaktij, vairākiem konkursiem, pasākuma īpašu viesu uzstāšanos. Turklāt, oriģinālāko cepuru īpašnieki saņems balvas.

Jāatzīmē, ka ieeja brīva visiem ar cepurēm un galvas rotām. Gaidāms ne tikai interesants, bet arī garš pasākums, tāpēc var paņemt līdzi arī groziņu.


Написать комментарий