Gandrīz trešā daļa daugavpiliešu nav uzsākusi apmācību, izmantojot NVA kuponus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oktobrī Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs sākās nodarbināto personu reģistrācija un kuponu izsniegšana dalībai projektā, kura ietvaros bez maksas vai nodrošinot 30% no kupona vērtības varēja papildināt zināšanas ar darba dzīvi saistītās formālās un neformālās izglītības programmās.

Minētais projekts bija ieinteresējis valsts iedzīvotājus, arī daugavpilieši aktīvi pieteicās dalībai programmā, cerot saņemt vienu no pirmajā posmā piešķirtajiem 70 kuponiem.

NVA Daugavpils filiāles vadītājs Jānis Vanags portālam Gorod.lv paziņoja, ka 21 kupona īpašnieks no 70 atteicās uzsākt apmācības. Tādējādi gandrīz trešā daļa interesentu atteicās no izdevības paaugstināt savu konkurētspēju, kas, pēc J.Vanaga domām, ir dīvaini, jo daudzi ļoti aktīvi cīnījās par savām tiesībām saņemt kuponu.

Kuponu izsniegšana turpināsies arī šogad, piešķirto kuponu skaits kļūs zināms janvāra vidū. Pēc J.Vanaga vārdiem, visdrīzāk, ar kuponiem tiks nodrošināti visi NVA Daugavpils filiāles klienti, kuri izrādīs interesi par projektu.

Jāatzīmē, ka projektā var piedalīties nodarbinātas vai pašnodarbinātas personas vecumā no 25 gadiem, kuras saņēma karjeras konsultanta apliecinājumu par nepieciešamību piedalīties šajā programmā un kuras gada laikā neieguva formālo vai neformālo izglītību.

Kupona maksimālā vērtība ir 250 lati. Kupona pilna apmaksa iespējama gadījumos, ja pieteicējs ir invalīds, atzīts par trūcīgu personu, viņam ir divi vai vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem, līdz valsts vecuma pensijas piešķiršanai nepieciešamā vecuma sasniegšanai atlikuši ne vairāk kā pieci gadi. 


Написать комментарий

Precīzs info: Tā kā 21 cilvēks neatnāca, neatnesa atpakaļ kuponu vai nevarēja segt līdzfinansējumu, šos kuponus saņēma 21 "rezervists". Tā kopumā mācibās Daugavpilī 2012.gadā uzsāka 70 cilvēki. Tātad VISI!!