«Krājbankā" glabāto vērtspapīru īpašnieki var saņemt sev pienākošos naudu

foto:
foto:

Bijušie "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") klienti, kuriem bankā glabājās vērtspapīri, no šodienas līdz februāra beigām var saņemt naudu, kas iegūta, izsolēs pārdodot viņiem piederošos vērtspapīrus, kurus banka vairs nebija tiesīga uzglabāt, ziņo "Nozare.lv"

Pērn 18.decembrī noritēja "Krājbankas" turējumā esošo trešajā personām piederošo vērtspapīru izsole. Banka saņēmusi izsoles rezultātā iegūtos naudas līdzekļus aptuveni 550 000 latu vērtībā un aicina bijušos vērtspapīru īpašniekus vērsties bankā, lai saņemtu sev pienākošos naudu. Šādus maksājumus "Krājbanka" var veikt, jo šie līdzekļi ir uzskatāmi par trešo personu mantu un nav ietverami bankas mantas sastāvā, biznesa portālu informēja bankas administratora "KPMG Baltics" sabiedrisko attiecību konsultants Oskars Fīrmanis.

Administrators, ņemot vērā augstās izmaksas, kas būtu jāsedz bijušajiem bankas klientiem, ja izsoles rezultātā iegūtie līdzekļi nekavējoties tiktu nodoti glabājumā notāram, radis risinājumu, kas klientiem ir izdevīgāks. Proti, no šodienas līdz 28.februārim bijušie klienti, kuriem bankā glabājās vērtspapīri, "Krājbankas" telpās Rīgā, J.Daliņa ielā 15, no plkst.9 līdz 17 varēs noformēt dokumentus par tiem piekritīgo naudas līdzekļu pārvedumu uz citu banku. Savukārt tām personām, kurām ir e-paraksts, ir iespēja sūtīt iesniegumu uz e-pastu "lietvedība@lkb.lv". Iesnieguma forma ir pieejama "Krājbankas" interneta mājaslapā.

Dodoties uz banku, bijušajiem "Krājbankas" klientiem jāņem līdzi pase, jo informācija par viņiem piekritīgiem naudas līdzekļiem tiks sniegta tikai pēc personas identifikācijas bankas telpās.

Bijušajiem klientiem jābūt arī gataviem sniegt informāciju par kontu citā bankā, uz kuru pārvest viņam pienākošos naudas līdzekļus, jo izmaksas tiks veiktas tikai bezskaidras naudas veidā.

Neskaidrību gadījumā bankas bijušie klienti aicināti sazināties ar "Krājbankas" administratoru "KPMG Baltics" pa tālruni 67 104 050 vai pa e-pastu kpmg@lkb.lv.

Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.


Написать комментарий