L’Espresso veica pētījumus par krievu ietekmi Londonas attīstībā

foto: sprachcaffe.com
foto: sprachcaffe.com

400 tūkstoši krievu Londonā sekmīgi iesaistās politikā un uzņēmējdarbībā, ziņo portāls telegraf.by, atsaucoties uz itāļu laikrakstu L’Espresso.

„Visgreznākajos Londonas rajonos - Kensingtona, Čelsi, Belgrāvija, Meifēra – dzīvo krievu uzņēmēji, politiki un lobisti. Iespējams, tieši tāpēc Anglijas aristokrātijas simbols Eaton Square bija pārdēvēts par Sarkano laukumu”, raksta laikraksts.

Londonā ir vairāk par 400 tūkstošiem krievu. Magnātu skaits no Krievijas ar katru gadu paliek lielāks un iebraucošie uzņēmēji no Krievijas spēj ātri rast sadarbību ar vietējām kompānijā. Viņi nav draugi, kā arī nav ienaidnieki. Viņu bērni izglītojas Anglijas labākajās izglītības iestādēs, sievām patīk māksla. Labākajos veikalos, sākot no Harrods līdz Selfridges, runā krievu valodā. Svētdien pareizticīgo Ziemassvētku laikā Ennismore Gardens pulcēja veselu procesiju no Ferrari un Mercedes automašīnām.

Par vai pret Putinu, krievu uzņēmējus Londonā šis jautājums neskar, jo mērķis ir pelnīt naudu. Maskava uz Temzas, Lodongrāda, Mini – Krievija, kā lai nenosauktu Londonu, šī pilsēta ir krievu uzņēmēju naudas pelnīšanas paradīze. Politikā tie ieņem labākās pozīcijas. Britu konservatori klāj sarkano celiņu uzņēmēju priekšā, ja tie sadarbojas ar Kremli. Mērķis? Jāuzlabo diplomātiskās attiecības starp Krieviju un Londonu, jo sadarbība starp valstīm ir pārtraukusies izlūkdienestu darbības dēļ.

L’Espresso: Britu konservatori klāj sarkano celiņu uzņēmēju priekšā, ja tie sadarbojas ar Kremli. „Krievu oligarhi – kas tie ir?” Tas ir Boriss Berezovskis, Putina lielākais ienaidnieks, jo tas sakrāja savu bagātību, pateicoties PSRS sabrukumam. Pēc tā, kad viņš aktīvi darbojās Kremlī un ir atbalstījis Putina nākšanu pie varas, viņš bēga no Krievijas, jo baidījās, ka ar viņu izrīkosies tāpat kā ar Hadarkovski. Tas izcieš sodu Sibīrijā, jo kad naftas kompāniju JUKOS sāka kontrolēt valsts, Hadarkovska noziegumi bija atklāti.

Jeļcina laikā savas bagātības uzkrāja Romāns Abramovičs. Tas ir futbola kluba „Čelsi”, vairāku māju, villu, piļu, jahtu, lidmašīnu īpašnieks. Atšķirībā no Berezovska, tas neuzdeva principiālos jautājumus, tāpēc arī kļuva par Putina uzticēto personu Londonā, ja ne visā Eiropā. Viņš visos jautājumos uzklausa Putinu, pat privātās dzīves jautājumos, kad Abramovičs šķīrās ar savu draudzeni. Abramoviča naudas uzkrājumi sastāda 10 miljardus eiro. Ir apgrūtinoši skaitīt naudu krievu uzņēmēju kabatās, jo biznesa ienākumi tiek slēpti.

Magnātu saraksts ir liels: Potanins, Gusinskis, Borodins, Prohorovs, Reznikovs. Visiem viņiem ir noteikta vara un tos apvieno tas, ka viņu uzturēšanās Londonā garantē viņu bagātības saglabāšanu. Tie nedzīvo Krievijā un neiejaucas tās politikas darbībā.

Pēc eksperta Maikla Veisa domām, Putina pietuvinātie Londonā īsteno ar konservatoru palīdzību idejas, kuras palīdz novērst Lielbritānijas parlamenta uzmanību no jautājuma par cilvēktiesību ievērošanu Krievijā. 


Написать комментарий