Venecuēla atliek Čavesa inaugurācijas ceremoniju

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Ar vēzi sirgstošais Venecuēlas prezidents Ugo Čavess nespēs ierasties uz ceturtdien paredzēto inaugurācijas ceremoniju, un tāpēc zvērestu Augstākās tiesas priekšā viņš nodos vēlāk, paziņojusi Venecuēlas valdība.

Valdības paziņojums apliecina, ka Čavess ir pārāk slims, lai līdz 10.janvārim atgrieztos Venecuēlā.

Tikmēr opozīcija jau iepriekš pieprasījusi, lai Augstākā tiesa lemtu par Čavesa inaugurācijas ceremonijas atlikšanas likumību.
Kā norādīja opozīcijas līderis Enrike Kapriless, saskaņā ar konstitūciju 10.janvāris ir pēdējā diena, kad Čavesam jānodod prezidenta zvērests, lai viņš varētu sākt jauno pilnvaru termiņu.

Taču, ja Čavess svinīgo zvērestu nevar nodot, Nacionālās sapulces līderim būtu jāpārņem valsts vadība līdz jaunu vēlēšanu sarīkošanai. Kā uzsvēra Kapriless, Venecuēlas tauta prezidenta vēlēšanās nobalsoja par Čavesu, nevis par viņa viceprezidentu vai valdības ministriem.
Čavess, kurš jau vairāk nekā gadu cīnās ar vēzi, pašreiz atrodas slimnīcā Kubā, kur viņam 11.decembrī tika veikta operācija. Kopš operācijas Čavess sabiedrībā nav redzēts un par viņa veselības stāvokli medijos izplatījušās dažādas ziņas, dodot pamatu dažādām spekulācijām un minējumiem.
Tomēr arī pašā Venecuēlā arvien skaļāk izskan prasība pēc detalizētas informācijas par prezidenta veselības stāvokli.


Написать комментарий