Daugavpils muzejā tiks atklāta gobelēnu izstāde «Mīti, leģendas, noslēpumi»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tatjanas dienā, 25.janvārī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks gobelēnu izstādes „Mīti, leģendas, noslēpumi” atklāšana. Izstāde būs apskatāma bijušajā M.Rotko izstāžu zālē.

Izstādi veido 11 darbi no Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja tekstilmākslas kolekcijas.

Ekspozīcijā būs iespējams iepazīties ar dažādu paaudžu mākslinieku radošo devumu plašākā laika periodā.

Muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa portālam Gorod.lv pastāstīja, ka daugavpilieši un pilsētas viesi varēs aplūkot kvalitatīvus un emocionāli piesātinātus darbus.

Izstādē piedāvāto darbu izmēri arī varētu pārsteigt apmeklētājus – daži gobelēni ir 4 metrus lieli. Pēc muzeja darbinieku domām, bijusī M.Rotko zāle ir īsta vieta, kur jāizstāda šāda veida darbi.

Gobelēnu izstāde ir diezgan filozofiska – tā ir veltīta cilvēka un dabas savstarpējām attiecībām, jo tieši šīs attiecības parasti ir leģendu, mītu un nostāstu pamatā. Vairāku gleznu nosaukumi runā paši par sevi: „Daugava”, „Sapnis”, „Aizsargājot dzīvību”, „Meža sargātājas”.

Izstāde tiks atklāta piektdien, 25.janvārī, plkst.14:00, un tajā būs skatāmi Rolanda Krutova, Lilitas Postažas, Lijas Rages, Ievas Krūmiņas, Ivetas Vecenānes un citu Latvijas mākslinieku darbi.
Izstāde būs skatāma līdz šī gada 19.maijam.


Написать комментарий