Daugavpilieši pievērsa uzmanību kažokādas izmantošanas problemātikai

foto: abakhan.lv
foto: abakhan.lv

25.janvārī plkst. 12.00 pie Daugavpils Universitātes dīķa (Parādes iela 1), Daugavpils iedzīvotāji varēja vērot protesta akciju, ko rīkoja trīs jaunietes. Protests bija vērst pret kažokādas izmantošanu.

Jaunietes pavēstīja, ka mūsdienās ir nepieciešams atkailināties, lai pievērst sabiedrības uzmanību un viņas to dara, lai cilvēki aizdomātos par dzīvnieku aizsardzību.  Akcijas devīze bija „Labāk būt kailam nekā ģērbtam kažokādā”.

Gorod.lv korespondente pajautāja jaunietēm kā radās ideja par šīs akcijas izveidošanu.

„Mēs organizējam pasākumus trijatā un tā ir mūsu iniciatīva. Katrai dzīvē ir savas nodarbes, viena no mums studē universitātē. Mācījāmies vienā skolā un draudzējamies jau kopš bērnības. Mūs vieno kopējās idejas, tai skaitā arī ideja par dzīvnieku aizsardzību.
Ar šo akciju mēs gribam pievērst uzmanību, ka smukās kažokādas dēļ iet bojā dzīvnieciņi. Speciāli nogalina dzīvniekus, lai sieviete varētu parādīt savu statusu sabiedrībā.

Ideja, protams nav mūsu un tā arī nav jauna. Dzīvnieku aizsardzības organizācijas PETA dalībnieki visā pasaulē ir veikuši līdzīgus protestus. Mēs papildinājām šo ideju un nolēmām nopeldēties dīķī, lai parādīt, ka cilvēka organisms var izturēt aukstumu. Niršana āliņģi ir mūsu hobijs.

Mēs neesam šīs organizācijas dalībnieces, mēs vienkārši atbalstām viņu idejas. Mums nav tiesību izmantot dzīvniekus, jo tie nav mūsu īpašums. Paliek vien cerēt, ka pilsētas iedzīvotāji pēc šīs akcijas paskatīsies uz šo problēmu no cita skatu punkta.


Написать комментарий