Merķeles cīņas biedrs nosauca Franciju par Eirozonas problemātisko bērnu 1

foto: fxblago.ru
foto: fxblago.ru

Francija ir Eirozonas problemātiskais bērns, kurš nav izpildījis savu „mājas darbu”. Par to radio "Deutschlandfunk” intervijā paziņoja vācu politiķis Mihaels Fuks (Michael Fuchs) – partijas HDS parlamentārā bloka priekšsēdētāja pārstāvja vietnieks, kura līderis ir Vācijas kanclere Angela Merķele, vēsta portāls lenta.ru

Pēc otrā Mihaela Fuka vārdiem, Parīzei ir nepieciešams palielināt darba nedēļu, kura Francijā sastāda 35 stundas, tajā pat laikā, kad vācieši nedēļā strādā 40 stundas, bet šveicieši – 42 stundas.

Bez tam Fuks deva padomu lielākai Eirozonas ekonomikai (pēc Vācijas) paaugstināt pensijas vecumu. Pēc viņa vārdiem, pastāvot tagadējiem demogrāfiskajiemm trendiem laist cilvēkus pensijā 60gados ir nelietderīgi.

Pēc politiķa vārdiem, citas problēmvalstis – Spānija, Itālija – ir izpildījušas „mājas darbu” un pieņēma konkurētspējas paaugstināšanas mērus, bet franču vara cerēja, ka iztiks arī bez tā.

Šonedēļ Francijas sociālo politiku kritikai pakļāva Titan International ģenerāldirektors Moris Teilors  (Maurice M. Taylor). Riepu kompānijas priekšsēdētējs uzrakstīja Francijas rūpniecības ministram Arno Montreburu vēstuli, kurš agrāk ir piedāvājis Teiloram nopirkt zem slēgšanas  draudiem esošo rūpnīcu Goodyear Amjenā.

Titan International ģenerāldirektora vēršanos publicēja Les Enchos. Teilors savā vēstulē pārmeta Parīzei par nevēlēšanos uzturēt biznesu. Tāpat viņu neapmierina arodbiedrību ietekme un darba ražīgums franču uzņēmumos. "Francijas darbinieki saņem lielu atalgojumu, savukārt strādā tikai trīs stundas. Viņi stundu atpūšas, trīs stundas pļāpā, un trīs – strādā.” – raksta viņš.

Riepu kompānijas priekšsēdētājs atteicās no rūpnīcas pirkšanas. "Jūs domājat, ka esam pilnīgi idioti?” – raksta Teilors. Pēc viņa vārdiem, priekš Titan International daudz izdevīgāk ir nopirkt kompāniju Ķīnā vai Indijā, maksāt darbiniekam vienu eiro stundā un piegādāt riepas uz Franciju.

Monterbūrs atteicās komentēt vēstuli, atsaucoties uz to, ka viņš negrib kaitēt Francijas interesēm.


Написать комментарий

Sāksim ar to, ka Merkele, lokās kā Merkeles, nevis Merķeles :D