Iedzīvotāji tiek aicināti pievienoties akcijā “Zemes stunda”

foto: timeanddate.com
foto: timeanddate.com

Aicinām Dagdas novada iedzīvotājus un uzņēmumus piedalīties akcijā "Zemes stunda" š.g. 23.martā plkst.20:30, informē Dagdas novada portāls.

"Zemes stundā" ikviens ir aicināts simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu. Tomēr – „Zemes stunda” ir daudz vairāk, kā simboliska rīcība vienu stundu izslēdzot ēku vai objektu ārējo apgaismojumu! Tas ir aicinājums mainīt rīcību un uzsākt iniciatīvas, lai sekmētu enerģijas un resursu taupīšanu un veidotu videi draudzīgāku iedzīvotāju dzīvi ikdienā.

Par "Zemes stundu"

"Zemes stunda" ir lielākais klimata tēmai veltītais pasākums, kāds jebkad noticis. 2007. gadā "Zemes stunda" aizsākās kā vienas pilsētas – Sidnejas iniciatīva. Slavenajā Austrālijas pilsētā akcijā piedalījās 2,2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu. Tās laikā miljoniem cilvēku visapkārt pasaulei vienojās, izslēdzot apgaismojumu uz vienu stundu, lai pieprasītu izlēmīgu rīcību klimata problēmu risināšanai. 2012. gadā "Zemes stunda" notika 152 valstīs, vairāk kā 7001 pilsētā visā pasaulē. "Zemes stunda" turpināja iesākto 60+ - būt vairāk kā viena stunda. Cilvēki, uzņēmumi un organizācijas iesaistījās kampaņā "Es izdarīšu, ja Tu izdarīsi" (I WillIfYouWill), pieņemot jaunus izaicinājumus vides stāvokļa uzlabošanai. Latvijā akcijā piedalījās 38 pašvaldības, ļoti daudzi uzņēmumi un organizācijas. "Zemes stunda" notiek katru gadu, šogad – 2013.gada 23. martā plkst. 20:30. Līdzīgi kā Jaunais gads "Zemes stunda" virzīsies no vienas laika zonas uz nākamo.

Par Pasaules Dabas Fondu

Pasaules Dabas Fonds ir Latvijā reģistrēta sabiedriskā organizācija, kas darbojas kopš 1991. gada; asociētais partneris pasaulē ietekmīgākajai dabas aizsardzības organizācijai WWF. Pasaules Dabas Fonda mērķis ir dabas aizsardzība, lai saglabātu ģenētisko, sugu un ekosistēmu daudzveidību, nodrošinātu atjaunojamo dabas resursu nenoplicinošu izmantošanu tagad un nākotnē, palīdzētu samazināt piesārņojumu, kā arī dabas resursu un enerģijas izšķērdīgu patēriņu.


Написать комментарий