«Gumijas pāvesta» portrets tapis no 17 tūkstošiem prezervatīvu

foto: focus.de
foto: focus.de

Tieši tajā nedēļā, kad Romas pāvests Benedikts XVI paziņoja par aiziešanu no amata, amerikāņu māksliniece Nikija Džonsone pabeidza darbu pie pāvesta portreta, kurā viņš attēlots, salicis rokas lūgšanā. 

Kā ziņo izdevums "Focus", darbs ar nosaukumu "Eggs Benedict" (vārdu spēle: "benedikta olas" – olu pagatavošanas veids kulinārijā) izveidots no 17 tūkstošiem prezervatīvu.

Šāda ideja Džonsonei ienākusi galvā 2009.gada martā, kad viņa izdzirdējusi pa radio Benedikta XVI strīdīgo paziņojumu par to, ka prezervatīvi neuzvar AIDS, bet tikai padziļina problēmu. Kā teikts izdevumā, šis paziņojums mākslinieci pamudinājis kaut ko uzsākt, lai rosinātu diskusiju. "Mums ir jāizdara spiediens uz pasaules līderiem, kuri uzstājas par veselības nostiprināšanu un apgaismošanu seksuālajos jautājumos," paziņoja māksliniece.

Pēc publikācijas autora tektā, portrets atstāj mozaīkas iespaidu, kas izveidots no daudziem mezgliņiem. Džonsone izvilkusi prezervatīvus cauri tīkla valdziņiem, kā tas tiek darīts adot paklāju. Viņa stiepusi prezervatīvus, salikusi tos gareniski un sasējusi mezgliņos, lai panāktu pēc iespējas vairāk krāsu nianses. Portreta aizmugurējā daļa atgādina "krāsainu prezervatīvu varavīksni".

Māksliniece skaidro, ka no saules gaismas prezervatīvi kļūst trausli, izbalo, un ,ka vislabaāk tos glabāt hermētiski noslēgtā plastmasas skatlogā. Glezna tiks izlikta apskatei uz paaugstinājuma, lai skatītāji varētu redzēt no kā tā ir izgatavota.


Написать комментарий