Prezidents un premjers iedzīvotājiem novēl gaišas, prieka pilnas Lieldienas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš visiem Latvijas iedzīvotājiem novēl gaišas un prieka pilnas Lieldienas.

Dabas atmoda, augšāmcelšanās, dzīvības spēka uzvara - šie jēdzieni ikvienam saistās ar Lieldienu vēstījumu neatkarīgi no tā, kādās tradīcijās svinam šo gaismas un dzīvības atgriešanās notikumu, uzsver Bērziņš.

"Ikviena dzīvība ir gan dāvana, gan atbildība par savējiem un par tiem, kas mums līdzās. Kaut arī šajā pasaulē ienākam un aizejam vieni, savu ikdienas dzīvi mēs pavadām starp miljoniem citu dzīvību. Tādēļ tikai savstarpējā cieņā, atbildībā un iecietībā pamatojas mūsu sadzīvošanas un kopā būšanas kods. Tā ir sadzīvošana ar līdzcilvēkiem un visu dzīvo, kas ir mums līdzās uz Zemes un, par ko mēs visi esam vienlīdz atbildīgi. Palīdzēt, atbalstīt, uzklausīt un izprast. Netiesāt un nenoliegt, bet rast kopīgo un vienojošo," uzsver valsts vadītājs. 

"Lai Lieldienu svētku pārdomās ikviens no mums rod prieku par saules spēka atgriešanos, par visu dzīvo, kas mums ir dots un uzticēts. Priecīgas Lieldienas!," visiem Latvijas iedzīvotājiem novēl prezidents.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (V) norāda, ka "šogad pavasari gaidām ilgāk nekā citus gadus, tomēr pirmie pūpolzari, aizvien siltāka saules gaisma un rosība dabā apstiprina pavasara tuvošanos. Līdzīgi pavasaris jūtams arī valsts dzīvē - ar jaunām iespējam un pozitīvām tendencēm - dilst bezdarba rādītāji, pieaug ražošana un eksports, pakāpeniski aug arī strādājošo atalgojums".

 "Kā vēls pavasaris, arī pēdējo gadu ekonomiskā izaugsme un attīstība mūsu valstī vēl nav jūtama katrā mājā. Taču ar katru mēnesi to izjūt aizvien vairāk cilvēki visos Latvijas novados, kas atrod sev darbu, paši uzsāk savu uzņēmējdarbību vai ierauga citas iespējas īstenot savus mērķus," saka Dombrovsklis.

"Lieldienas ir arī garīga tradīcija, kas simbolizē atmodu, augšāmcelšanos un cerību. Šajos svētkos vēlu visiem Latvijas iedzīvotājiem kristīgajā vēstī un dabas atmodā smelties jaunu iedvesmu un pārliecību par saviem spēkiem. Lai šie svētki ir ģimenes un savstarpēja atbalsta piepildīti, lai tajos valda ticība labajam," uzsver valdības vadītājs.


Написать комментарий