Prezidents domā, ka Matīss sakārtos brūkošo ceļu jautājumu

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Satiksmes ministram Anrijam Matīsam izdosies atrast veidu, kā sakārtot sakaitēto situāciju ar neizbraucamajiem Latvijas ceļiem, ceturtdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš, kurš ar ministru problēmu ir jau pārrunājis.

Prezidents, tiekoties ar ministru, lūdzis izvērtēt iespēju aktivizēt procesus, kuri ļautu pašvaldībām savā pārziņā pārņemt ceļus. Bērziņš uzskata, ka pašvaldības, sadalot funkcijas un izmantojot savu un lauksaimnieku tehniku, daudzas lietas ceļu jautājumā varētu izdarīt lētāk.


Ceļu sakārtošana ir svarīga īpaši lauku reģionos, sacīja Bērziņš, bilstot, "ja nav ceļu, nav arī cilvēku, īpaši laukos". Viņš kritizēja to, ka dažviet asfaltēti ceļi, kur tas nav bijis nepieciešams, taču posmos, kur ir daudz aktīvāka braukšana, tie joprojām ir neizbraucami. Bērziņš sacīja, ka ir jābūt skaidrībai, kur ir jāiegulda nauda ceļu labošanai.

Ceļu labošanas kvalitāti savukārt varētu uzlabot ar konkurenci starp firmām, bilda prezidents.

Pirmdien, 22.aprīlī, prezidents plāno vēlreiz tikties ar Matīsu, apsverot jau konkrētus plānos.

Jau vēstīts, ka slikto ceļu jautājums atkal uzvirmojis. Pagājušajā nedēļā Vecpiebalgas novada dome sliktā ceļu stāvokļa dēļ nolēma valdībai pieprasīt izsludināt ārkārtas situāciju.


Написать комментарий